Ως Γενικοί Γιατροί εντάσσονται στο ΕΣΥ οι γιατροί χωρίς ειδικότητα του ΠΕΔΥ!

Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου

 

Με την ιδιότητα του Γενικού Γιατρού θα ενταχθούν στο ΕΣΥ οι γιατροί που δεν έχουν ειδικότητα και εργάζονται στο ΠΕΔΥ.

Ειδική ρύθμιση για τους παλιούς γιατρούς του ΠΕΔΥ που είχαν προσληφθεί στο σύστημα πριν ακόμη πάρουν ειδικότητα, περιλαμβάνει το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας που βρίσκεται σε δημόσια διαβούλευση με τίτλο: «ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ, ΚΕΝΤΡΑ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΣΠΑΝΙΩΝ ΠΑΘΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ»

Πρόκειται ουσιαστικά για έναν μικρό αριθμό γιατρών (κοντά στους 50) που είχαν ενταχθεί στο σύστημα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας πριν το 2001 χωρίς ειδικότητα.

Με το άρθρο 27 του νομοσχεδίου οι γιατροί αυτοί που δεν είχαν πάρει ειδικότητα και είναι πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, εντάσσονται ως γενικοί γιατροί στον κλάδο ιατρών ΕΣΥ προκειμένου να επέλθει η ενοποίηση των εργασιακών σχέσεων του ιατρικού προσωπικού του ΠΕΔΥ.

Οι συγκεκριμένοι γιατροί θα αξιολογηθούν αντίστοιχα όπως και όσοι γίνουν πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης και σήμερα διατηρούν ιδιωτικό ιατρείο παράλληλα με την απασχόλησή τους στο ΠΕΔΥ. Διαβάστε ΕΔΩ σχετικά: «Τέλος τα ιδιωτικά ιατρεία για τους γιατρούς του ΠΕΔΥ! Όλες οι προθεσμίες του υπ.Υγείας»

Το άρθρο 27 του νομοσχεδίου προβλέπει όλες τις προϋποθέσεις αλλά και το χρόνο προϋπηρεσίας που θα πρέπει να έχουν οι γιατροί χωρίς ειδικότητα πριν γίνουν επιμελητές ή Διευθυντές στον κλάδο Ιατρών ΕΣΥ.

Διαβάστε παρακάτω όλο το άρθρο 27:

Άρθρο 27 – Ένταξη ιατρών χωρίς ειδικότητα στον κλάδο ιατρών ΕΣΥ

1. Ιατροί χωρίς ειδικότητα, οι οποίοι, κατά τη δημοσίευση του παρόντος, υπηρετούν στις Μονάδες Υγείας του ΠΕΔΥ με πλήρη και αποκλειστική απασχόληση, εντάσσονται ως γενικοί ιατροί στον κλάδο ιατρών ΕΣΥ: α) ως Επιμελητές Β΄, με χρόνο προϋπηρεσίας μέχρι δεκαπέντε (15) έτη έτη, β) ως Επιμελητές Α΄, με χρόνο προϋπηρεσίας από δεκαπέντε (15) μέχρι είκοσι πέντε (25) έτη και γ) ως Διευθυντές, με χρόνο προϋπηρεσίας άνω των είκοσι πέντε (25) ετών.

2. Η ένταξη των ιατρών των προηγουμένων παραγράφων στον κλάδο ιατρών ΕΣΥ, προϋποθέτει προηγούμενη σχετική αίτηση των ενδιαφερομένων και αξιολόγησή τους από το Συμβούλιο αξιολόγησης του άρθρου 25 του παρόντος.

3. Με απόφαση του Υπουργού Υγείας καθορίζεται ο χρόνος και ο τόπος κατάθεσης των αιτήσεων των ιατρών, τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, ο χρόνος και ο τρόπος της αξιολόγησής τους καθώς και κάθε άλλη αναγκαία για την εφαρμογή του άρθρου αυτού λεπτομέρεια.