Έχουμε 119 επισκέπτες  σε σύνδεση
ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ 16/10 ΩΣ 31/10/2017 E-mail

 

ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ 16/10 ΩΣ 31/10/2017


Οι δράσεις  που ανέλαβε ο Σύλλογος για την χρονική περίοδο που πέρασε.

 

 


 

 


 

 

 

 


 

 

 

1. Ευρεία συνάντηση στο Δημαρχείο Βοίου με τους:

Πρωτοσύγκελο Ι.Μ. Σισανίου Σιατίστης, τον Αντιπεριφεριάρχη Υγείας κ. Αλεξανδρή, το Δήμαρχο κ. Λαμπρόπουλο, το Διοικητή 3ης Υ.Π.Ε. κ. Κύρκο, Υποδιοικητή 3ης Υ.Π.Ε. κ.Γαβριηλίδη, τον Πρόεδρο του Ι.Σ.Κοζάνης κ.Τσεβεκίδη, τη Διευθύντρια του Κ.Υ. Σιατίστης κα Μουστάκα, και παραγόντων για θέματα του Κ.Υ. Σιατίστης (Δευτέρα 16/10/2017).


2. Αντίδραση του Ι.Σ.Κοζάνης με ανακοίνωση για την μέθοδο του βιοσυντονισμού (Τετάρτη 18/10/2017).

 

3. Ενημέρωση των συναδέλφων για παραπτώματα που υπέπεσαν κατά την συνταγογράφηση, κατόπιν εγγράφων που μας κοινοποίησε ο ΕΟΠΥΥ και η ΥΠΕΔΥΦΚΑ. Παράκληση πιστής τήρησης των κανόνων από όλους τους συναδέλφους για αποφυγή διοικητικής ή/και πειθαρχικής εμπλοκής. (Παρασκευή 20/10/2017).


4. Συμμετοχή του Προέδρου Ι.Σ.Κοζάνης στην ειδική διαρκή επιτροπή της Ελληνικής Βουλής για το Περιβάλλον (Σάββατο 21/10/2017).

 

5. Συνάντηση του Προέδρου Ι.Σ.Κοζάνης με τους εργαστηριακούς ιατρούς στον Ιατρικό Σύλλογο για το θέμα του clawback και rebate (Δευτέρα 23/10/2017).

 

6. Δ.Σ. του Ι.Σ.Κοζάνης  με :

Θέμα 1ο :  ΑΙΤΗΣΗ «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ» ΓΙΑ ΧΟΡΗΓΙΑ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΥ BANNER.

Θέμα 2ο :  ΕΛΕΓΧΟΣ ΓΝΗΣΙΟΤΗΤΑΣ ΠΤΥΧΙΩΝ.

Θέμα 3ο : ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΩΝ ΠΑΡΑΠΤΩΜΑΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ Ι.Σ.Κ ΑΠ΄ΤΟΝ ΕΟΠΥΥ.

Θέμα 4ο : ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΗΜΕΡΙΔΑΣ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΝΟΜΙΚΗΣ ΦΥΣΕΩΣ.

Θέμα 5ο : ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΕΚ ΝΕΟΥ ΣΤΟΝ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΚΟΖΑΝΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΩΝ ΕΝΤΥΠΩΝ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΤΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΙΩΝ ΤΟΥ.

Θέμα 6ο : ΕΝΑΡΞΗ ΝΕΟΥ SITE ΤΟΥ Ι.Σ.Κ.

Θέμα 7ο : ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ  2ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ

Θέμα 8ο : ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ Δ.Σ. Ι.Σ. ΚΟΖΑΝΗΣ

Παρόντες Ο Πρόεδρος Χ.Τσεβεκίδης, ο Γραμματέας Ε.Τσαρίδης, ο Ταμίας Β.Γκαλιαμούτσας, τα μέλη κα.Θ.Κουτσιμανή, κ. Γ.Γκόγκος, κ. Α.Σιδεράς. Όλες οι αποφάσεις ήταν ομόφωνες.(Τετάρτη 25/10/2017).


7. Αποστολή ενημερωτικού e-mail σε όλα τα μέλη (Παιδίατροι) με τη θέση του Δ.Σ. (Πέμπτη 24/10/2017).

 

8. Αποστολή ενημερωτικού e-mail σε όλα τα μέλη (Παιδίατροι και Ω.Ρ.Λ.) για εμβόλια. (Παρασκευή 25/10/2017).

 

9. Αιγίδα εκπαιδευτικού προγράμματος Ορθοπεδικής Κλινικής Μποδοσάκειου Νοσοκομείου Πτολεμαίδος. (Δευτέρα 30/10/2017).


 

 

 

Για το Δ.Σ.


Ο Πρόεδρος                                       Ο Γενικός Γραμματέας

Χαράλαμπος Τσεβεκίδης                          Ελευθέριος Τσαρίδης


 
Copyright © 2012 ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ.
Ξ. Τριανταφυλλίδη 19 Κοζάνη 5011 TΗΛ: 2461034652
Για καλύτερη εμφάνιση χρησιμοποιείτε τον Firefox
ΕΚΔΟΘΗΚΕ ΤΟ ΦΕΚ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ

Εκδόθηκε το ΦΕΚ για τον χρόνο εργασίας των νοσοκομειακών γιατρών

  • Από Μαρία Τσιλιμιγκάκη
  • 17 Νοεμβρίου 2017 |

Είναι απορίας άξιο να δούμε πως και που θα εφαρμοστεί το νέο ωράριο εργασίας των γιατρών καθώς η υποστελέχωση δεν αφήνει πολλά περιθώρια αισιοδοξίας...

Διαβάστε τι αναφέρουν τα επίμαχα άρθρα 3, 4 και 5:

Ωράριο και διάρκεια εργασίας (άρθρα 6, 7, 16 και 22 παρ. 1 της Οδηγίας 2003/88/ΕΚ)

1. Το τακτικό ωράριο των νοσοκομειακών ιατρών είναι επτάωρο, συνεχές, πρωινό και πενθήμερο από Δευτέρα έως Παρασκευή, από 8:00 έως 15:00.
2. Το τακτικό ωράριο των ιατρών των υπηρετούντων στις μονάδες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας είναι επτάωρο και πενθήμερο από Δευτέρα έως Παρασκευή και καθορίζεται, σύμφωνα με την παρ. 4 του άρθρου 4, τις παραγράφους 3 και 5 του άρθρου 5, την παρ. 3 του άρθρου 8 και την παρ. 2 του άρθρου 9 του ν. 4486/2017 (Α΄ 115).
3. Η εβδομαδιαία διάρκεια εργασίας των ιατρών της παρ. 1 του άρθρου 1 δεν μπορεί να υπερβαίνει τις σαράντα οκτώ (48) ώρες εργασίας με περίοδο αναφοράς (μέσο όρο) τους τέσσερις (4) μήνες, συμπεριλαμβανομένων των εφημεριών. Στον υπολογισμό του μέσου όρου δεν προσμετρώνται ή παραμένουν ουδέτερες η ετήσια άδεια και οι άδειες ασθενείας.
4.α) Σε κάθε περίπτωση η διάρκεια εργασίας δεν μπορεί να υπερβαίνει το απόλυτο όριο των εξήντα (60) ωρών εργασίας την εβδομάδα, συμπεριλαμβανομένων των εφημεριών.

Περισσότερα...
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΙΣ

 

Αθήνα 7.11.2017

 

Δελτίο Τύπου

 

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος στηρίζει τα δίκαια αιτήματα των Νοσοκομειακών ιατρών και τις θέσεις τους, σχετικά με το Σχέδιο Νόμου για την οργάνωση του χρόνου εργασίας των Νοσοκομειακών Ιατρών.

Στηρίζει τις κινητοποιήσεις τους την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2017 και την απεργία κατά την ημέρα ψήφισης του Νομοσχεδίου στη Βουλή.

Καλεί όλους τους Νοσοκομειακούς ιατρούς να συμμετάσχουν ενεργά στις παραπάνω κινητοποιήσεις.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ Π.Ι.Σ.

 

 
Ι.Σ.Μαγνησίας προς Πρόεδρο Π.Ι.Σ.

Επιστολή ΙΣ Μαγνησίας προς τον Πρόεδρο του ΠΙΣ

Βόλος, 31/10/2017

Προς τον

Πρόεδρο του Π.Ι.Σ.

κύριο Μιχαήλ Βλασταράκο - Αρ.Πρωτ.: 001342

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟ Π.Ι.Σ.

Κύριε πρόεδρε,

ο Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας (Ι.Σ.Μ.) στο Δ.Σ. της 30ης Οκτωβρίου 2017 αποφάσισε ομόφωνα με παρόντα και τα 11 μέλη του να σας αποστείλει την επιστολή που ακολουθεί για όσα μας αφορούν:

Ο Ι.Σ.Μ. παρακολουθεί τις αρνητικές εξελίξεις που αφορούν στο ιατρικό σώμα και ανησυχεί ιδιαίτερα γι’ αυτό.

Ιδιαίτερα αρνητική εξέλιξη είναι η πρόσφατη απόφαση του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. για συμψηφισμό των οφειλομένων ποσών προς τους κλινικοεργαστηριακούς και εργαστηριακούς συμβεβλημένους ιατρούς με τον Οργανισμό, με το claw –back και rebate, που αφορά στον καθένα από αυτούς. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, μετά τον συμψηφισμό, οι περισσότεροι από αυτούς τους συναδέλφους μας που έχουν μικρά και μεσαία ιατρεία να καλούνται να επιστρέψουν στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. τελεσιγραφικώς τεράστια ποσά, γεγονός που τους οδηγεί σε οικονομική ασφυξία και σε κλείσιμο των ιατρείων τους.

Το κυριότερο όμως είναι ότι τίθεται θέμα ηθικής τάξης διότι ενεργοποιήθηκε όλως αιφνιδίως η υπουργική απόφαση του 2014 που με αυθαίρετο και άγνωστο τρόπο καθόριζε το ατομικό πλαφόν ανά πάροχο, χωρίς όμως παράλληλα να επιτρέπει στον συμβεβλημένο ιατρό να διακόπτει την παροχή των υπηρεσιών του προς τους ασφαλισμένους, όταν συμπληρώσει το ατομικό του πλαφόν.

Αντιθέτως υπάρχει και η σχετική οδηγία της διοίκησης του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. που το απαγορεύει, απειλώντας με ποινές τους ιατρούς που διακόπτουν την παροχή υπηρεσιών τους προς τους ασφαλισμένους όταν συμπληρώσουν το ατομικό τους πλαφόν. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι συμβεβλημένοι ιατροί να συνεχίζουν να παρέχουν τις υπηρεσίες τους, ασχέτως του ορίου που τους καθορίσθηκε, και βεβαίως αυτό οδήγησε στο να καλούνται σήμερα οι περισσότεροι από αυτούς τους συναδέλφους να επιστρέψουν τεράστια ποσά, γεγονός που απειλεί την βιωσιμότητα των ιατρείων τους.

Με το πονηρό αυτό τέχνασμα οι ασφαλισμένοι όλης της χώρας εξυπηρετήθηκαν με απόλυτα ικανοποιητικό τρόπο, ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ. καμαρώνει που κάλυψε τις ανάγκες σε εξετάσεις του πληθυσμού και οι ιατροί ως κορόιδα, καλούνται να πληρώσουν, αντί να αμειφθούν, για τις υψηλού επιπέδου υπηρεσίες που παρείχαν στους ασφαλισμένους όλα αυτά τα χρόνια.

Κύριε πρόεδρε γιατί επετράπη να υλοποιηθεί η απαράδεκτη αυτή απόφαση εις βάρος των συναδέλφων μας από αυτούς που λόγω θεσμικής θέσεως θα έπρεπε να την αποτρέψουν;

Όπως είναι αυτονόητο άμεσα θα πρέπει να αναληφθούν πρωτοβουλίες από τον Π.Ι.Σ. προκειμένου να αποσοβηθούν οι ιδιαίτερα καταστροφικές και ανήθικες αυτές αποφάσεις που πλήττουν τους ιατρούς όλης της χώρας, που βρίσκονται σε απόγνωση και είναι δικαιολογημένα εξοργισμένοι από αυτές τις εξελίξεις.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας προτείνει :

Περισσότερα...