Έχουμε 130 επισκέπτες  σε σύνδεση
ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ 16/10 ΩΣ 31/10/2017 E-mail

 

ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ 16/10 ΩΣ 31/10/2017


Οι δράσεις  που ανέλαβε ο Σύλλογος για την χρονική περίοδο που πέρασε.

 

 


 

 


 

 

 

 


 

 

 

1. Ευρεία συνάντηση στο Δημαρχείο Βοίου με τους:

Πρωτοσύγκελο Ι.Μ. Σισανίου Σιατίστης, τον Αντιπεριφεριάρχη Υγείας κ. Αλεξανδρή, το Δήμαρχο κ. Λαμπρόπουλο, το Διοικητή 3ης Υ.Π.Ε. κ. Κύρκο, Υποδιοικητή 3ης Υ.Π.Ε. κ.Γαβριηλίδη, τον Πρόεδρο του Ι.Σ.Κοζάνης κ.Τσεβεκίδη, τη Διευθύντρια του Κ.Υ. Σιατίστης κα Μουστάκα, και παραγόντων για θέματα του Κ.Υ. Σιατίστης (Δευτέρα 16/10/2017).


2. Αντίδραση του Ι.Σ.Κοζάνης με ανακοίνωση για την μέθοδο του βιοσυντονισμού (Τετάρτη 18/10/2017).

 

3. Ενημέρωση των συναδέλφων για παραπτώματα που υπέπεσαν κατά την συνταγογράφηση, κατόπιν εγγράφων που μας κοινοποίησε ο ΕΟΠΥΥ και η ΥΠΕΔΥΦΚΑ. Παράκληση πιστής τήρησης των κανόνων από όλους τους συναδέλφους για αποφυγή διοικητικής ή/και πειθαρχικής εμπλοκής. (Παρασκευή 20/10/2017).


4. Συμμετοχή του Προέδρου Ι.Σ.Κοζάνης στην ειδική διαρκή επιτροπή της Ελληνικής Βουλής για το Περιβάλλον (Σάββατο 21/10/2017).

 

5. Συνάντηση του Προέδρου Ι.Σ.Κοζάνης με τους εργαστηριακούς ιατρούς στον Ιατρικό Σύλλογο για το θέμα του clawback και rebate (Δευτέρα 23/10/2017).

 

6. Δ.Σ. του Ι.Σ.Κοζάνης  με :

Θέμα 1ο :  ΑΙΤΗΣΗ «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ» ΓΙΑ ΧΟΡΗΓΙΑ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΥ BANNER.

Θέμα 2ο :  ΕΛΕΓΧΟΣ ΓΝΗΣΙΟΤΗΤΑΣ ΠΤΥΧΙΩΝ.

Θέμα 3ο : ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΩΝ ΠΑΡΑΠΤΩΜΑΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ Ι.Σ.Κ ΑΠ΄ΤΟΝ ΕΟΠΥΥ.

Θέμα 4ο : ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΗΜΕΡΙΔΑΣ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΝΟΜΙΚΗΣ ΦΥΣΕΩΣ.

Θέμα 5ο : ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΕΚ ΝΕΟΥ ΣΤΟΝ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΚΟΖΑΝΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΩΝ ΕΝΤΥΠΩΝ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΤΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΙΩΝ ΤΟΥ.

Θέμα 6ο : ΕΝΑΡΞΗ ΝΕΟΥ SITE ΤΟΥ Ι.Σ.Κ.

Θέμα 7ο : ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ  2ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ

Θέμα 8ο : ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ Δ.Σ. Ι.Σ. ΚΟΖΑΝΗΣ

Παρόντες Ο Πρόεδρος Χ.Τσεβεκίδης, ο Γραμματέας Ε.Τσαρίδης, ο Ταμίας Β.Γκαλιαμούτσας, τα μέλη κα.Θ.Κουτσιμανή, κ. Γ.Γκόγκος, κ. Α.Σιδεράς. Όλες οι αποφάσεις ήταν ομόφωνες.(Τετάρτη 25/10/2017).


7. Αποστολή ενημερωτικού e-mail σε όλα τα μέλη (Παιδίατροι) με τη θέση του Δ.Σ. (Πέμπτη 24/10/2017).

 

8. Αποστολή ενημερωτικού e-mail σε όλα τα μέλη (Παιδίατροι και Ω.Ρ.Λ.) για εμβόλια. (Παρασκευή 25/10/2017).

 

9. Αιγίδα εκπαιδευτικού προγράμματος Ορθοπεδικής Κλινικής Μποδοσάκειου Νοσοκομείου Πτολεμαίδος. (Δευτέρα 30/10/2017).


 

 

 

Για το Δ.Σ.


Ο Πρόεδρος                                       Ο Γενικός Γραμματέας

Χαράλαμπος Τσεβεκίδης                          Ελευθέριος Τσαρίδης


 
Copyright © 2012 ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ.
Ξ. Τριανταφυλλίδη 19 Κοζάνη 5011 TΗΛ: 2461034652
Για καλύτερη εμφάνιση χρησιμοποιείτε τον Firefox
ΚΑΝΟΝΕΣ ΠΑΡΑΠΟΜΠΗΣ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ

ΚΑΝΟΝΕΣ ΠΑΡΑΠΟΜΠΗΣ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ

ΤΙ ΠΙΘΑΝΑ ΙΣΧΥΕΙ ΜΕΤΑ 15/7/2018

πατήστε εδώ

 
ΚΑΝΟΝΕΣ ΠΑΡΑΠΟΜΠΗΣ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ

ΚΑΝΟΝΕΣ ΠΑΡΑΠΟΜΠΗΣ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ

ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ πατήστε εδώ

 
Όλα τα αγκάθια με τις νέες συμβάσεις του ΕΟΠΥΥ!

Όλα τα αγκάθια με τις νέες συμβάσεις του ΕΟΠΥΥ!

 

Τετάρτη 20 Ιούνιος 2018

 

Γράφει ο Ευάγγελος Φραγκούλης, Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Γενικής Ιατρικής

 

 

 

Μικρός αριθμός συναδέλφων, συμπεριλαμβανομένου και εμένα, ανταποκρίθηκαμε στη πρόσκληση του ΕΟΠΥΥ για σύμβαση με ιδιώτες Οικογενειακούς Ιατρούς.Πολλοί από εμάς το επιλέξαμε θέλοντας να βάλουμε πλάτη στην θέσπιση επιτέλους και στην Ελλάδα ενός οργανωμένου συστήματος ΠΦΥ βασισμένου στον οικογενειακό ιατρό, προς χάρη τόσο της ειδικότητας μας, που θα αποκτούσε τη θέση που της αρμόζει και που κατέχει σε όλα τα σύγχρονα συστήματα υγείας, αλλά και του πολίτη που θα απολάμβανε καλύτερες υπηρεσίες υγείας σε χαμηλότερο κόστος.


Και το επιλέξαμε αποδεχούμενοι μια εκ των προτέρων γνωστή μείωση της αποζημίωσης μας ανά επίσκεψη της τάξης του 45% (από 10 ευρώ μικτά στα 5,5 ευρώ) και ένα σημαντικότατο περιορισμό των βαθμών ελευθερίας μας (επιβολή ωραρίου, συγκεκριμένος αριθμός ημερών άδειας, ραντεβού που θα κλείνονται από call center, κλπ).


Δυστυχώς οι όποιες προσδοκίες μας διαψεύστηκαν. Το σχέδιο σύμβασης που δόθηκε από τον ΕΟΠΥΥ, μνημείο προχειρότητας με λάθος (;) σε κομβικής σημασίας θέμα- αν επιτρέπεται να λαμβάνουμε αμοιβή για ασθενείς της λίστας μας που μας επισκέπτονται εκτός του δεσμευμένου από τον ΕΟΠΥΥ καθημερινού τετράωρου, οι ομιχλώδεις και ελλείπεις διευκρινήσεις που δόθηκαν για το πώς θα λειτουργεί ένας οικογενειακός ιατρός συμβεβλημένος με τον ΕΟΠΥΥ, καθώς και η απουσία διορθωτικών κινήσεων, που ζητήσαμε μετ’ επιτάσεως και που παραπέμπονται στις καλένδες, μας αναγκάζουν να υπαναχωρήσουμε από την πρόθεση μας να συμβληθούμε με τον ΕΟΠΥΥ.


Ο ΕΟΠΥΥ πρέπει να έρθει προ των ευθυνών του προς τους ασφαλισμένους του, έστω την ύστατη στιγμή- αύριο λήγει η προθεσμία για την υπογραφή των συμβάσεων όσων «πέτυχαν» στην πρόσκληση ενδιαφέροντος… Μάλιστα έχει ανακοινώσει πως στις 15 Ιουλίου λύονται οι μέχρι τώρα συμβάσεις του με Γενικούς Γιατρούς, Παθολόγους και Παιδιάτρους.


Οι πολίτες της χώρας δυστυχώς δεν θα μπορούν να βρουν γιατρό για να καλύψουν τις ανάγκες υγείας τους σε πρωτοβάθμιο επίπεδο, καθώς άνω του 70% του πληθυσμού των αστικών περιοχών ήταν προγραμματισμένο να εξυπηρετηθούν από ιδιώτες συμβεβλημένους, κι αυτό πριν από την παταγώδη αποτυχία των προκηρύξεων των ΤΟΜΥ, που όσο κι αν ψάχνουν γιατρούς δεν βρίσκουν…


Για να αποφευχθεί ο ορατός επερχόμενος κίνδυνος, το Υπουργείο Υγείας και ο ΕΟΠΥΥ πρέπει να απαντήσουν μια σειρά από ερωτήματα μας και μάλιστα να δώσουν και τη σωστή απάντηση σε αυτά…

Περισσότερα...