Έχουμε 91 επισκέπτες  σε σύνδεση
ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΙΑΤΡΟΥ Κ. ΤΣΟΓΚΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ E-mail

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Ονομάζομαι Τσόγκας Παναγιώτης, Δερματολόγος-Φαρμακολόγος επί εικοσαετίας στην πόλη της Κοζάνης και υποψήφιος για τον ΠΙΣ στο συνδυασμό του Χάρη Τσεβεκίδη.

Κατά την προηγούμενη θητεία μου στον ΠΙΣ, η ανελλιπής παρουσία μου στις συνελεύσεις του ΠΙΣ αλλά και οι επαφές μου στον Ιατρικό σύλλογο των Αθηνών – τον μεγαλύτερο Ιατρικό σύλλογο της χώρας, στον οποίο ανήκω ταυτόχρονα (λόγω ιατρείου μου και στην Αθήνα) μου έδωσαν την δυνατότητα να δω καθαρότερα τα προβλήματα του κλάδου αλλά και να γνωρίσω ανθρώπους που μάχονται δυναμικά ενάντια στην επαγγελματική και επιστημονική εξαθλίωση του Έλληνα γιατρού που δυστυχώς ζει την εποχή της διαπόμπευσης που αρχίζει από τον πρωτοστάτη Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ και τελειώνει με τους δημοσιογράφους τύπου Τάκη Μίχα και το άρθρο του «θέλει μόνο το καλό μας ο ιατρός…?.» www.protagon.gr.

 

Αντί λοιπόν να καταθέσω προτάσεις και υποσχέσεις του συνδυασμού μου, προτιμώ να επικεντρωθώ στα ζωτικά προβλήματα του κλάδου μας για τα οποία όλοι μας έχουμε υποχρέωση να πολεμήσουμε για να μπορέσουμε να επιβιώσουμε και να διασφαλίσουμε την αξιοπρεπή άσκηση του ιατρικού μας επαγγέλματος.

Όλες οι τάξεις των ιατρών - ελεύθεροι επαγγελματίες, ιατροί του ΕΣΥ, των μονάδων του ΕΟΠΥΥ και ΠΕΔΥ και νοσοκομειακοί ιατροί των μονάδων του ΙΚΑ - δέχτηκαν την υγειοκτόνο πολιτική των επικίνδυνων υπουργών υγείας που με εμπάθεια προσπαθούν επί σειρά ετών να αφανίσουν τον κλάδο μας.

Το ερώτημα είναι, ποιος έδωσε το δικαίωμα να οδηγήσουν τον Έλληνα γιατρό στην εξαθλίωση χρεώνοντας τις αλλεπάλληλες αστοχίες της κυβερνητικής πολιτικής στο χώρο της υγείας κρίνοντας τους «ενόχους» και κατονομάζοντας τους φοροφυγάδες; Είναι τυχαία τα «Rebate» και τα «Clawback» καθώς και η πληρωμή των ελεγκτικών εταιριών από την τσέπη των συμβεβλημένων ιατρών αλλά και η δυσφήμιση για τη ανικανότητά τους όπως και η πρόσφατη ανακοίνωση ότι οι εργαστηριακοί δεν περιλαμβάνονται στους προϋπολογισμούς του 2015;

Ο κατάλογος των προβλημάτων είναι ατελείωτος. Εδώ θα αρκεστώ στον να επισημάνω επιγραμματικά αυτά που προβληματίζουν πολλούς από σας και σίγουρα διερωτάστε τι έκανε ο ΠΙΣ για αυτά… όπως και για το νέο Ιατρικό Νομοσχέδιο που ψηφίστηκε μετά από μαραθώνιες διαβουλεύσεις;

Τα παρακάτω προβλήματα τέθηκαν υπόψη της πολιτικής ηγεσίας:

Όσο αφορά τους γιατρούς του ΕΣΥ:

• Η έγκαιρη πληρωμή εφημεριών των ειδικών και ειδικευόμενων

• Η διαφάνεια των οργάνων αξιολόγησης

• Το χαμηλό μισθολόγιο

• Οι επιπλέον εφημερίες

• Η έλλειψη νοσηλευτικού προσωπικού

Όσο αφορά τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ και ΠΕΔΥ:

• Η αξιολόγηση προσόντων των 2 κλάδων

• Το εργασιακό καθεστώς

Όσο αφορά το ΤΣΑΥ:

• Η άμεση ασφάλιση των νέων γιατρών και η 3ετης περίοδος χάριτος

• Η απόδοση στο ΤΣΑΥ των οφειλομένων προς το κράτος για να μην καταντήσουμε με 368 Ευρώ σύνταξη

Όσο για τις οφειλές του ΕΟΠΥΥ

• Η άμεση αποπληρωμή των οφειλών του 2011 και πλήθος άλλων προβλημάτων όπως το μπάχαλο της συνταγογράφησης.

Αυτά τα προβλήματα προσπάθησε να λύσει και θα συνεχίσει να προσπαθεί προς αυτή την κατεύθυνση το αγωνιστικό μέτωπο των γιατρών του ΠΙΣ. Υπάρχουν όμως δυστυχώς και συνάδελφοι που για μικροπολιτικές ή συντεχνιακές αντιπαραθέσεις «βάζουν πλάτη» στην κυβερνητική πολιτική. Ας έχουν λοιπόν υπόψη τους – και αυτό το ξέρω πολύ καλά και ας το μάθουν όσοι δεν το ξέρουν – ότι οι γιατροί δεν έχουν μνήμη ψαριού. Η ανεξαρτησία του συνδικαλιστή και η μαχητικότητα που πρέπει να τον διακρίνει κρίνεται καθημερινά στην πράξη. Όσοι ασχολούνται για χόμπι με τα κοινά, δεν μας χρειάζονται.

Ζητώ την στήριξή σας στον συνδυασμό μου για να μπορέσουμε να αλλάξουμε το κατεστημένο στο σύλλογό μας και στην ΠΙΣ και να φέρουμε τα πραγματικά προβλήματα των γιατρών στην επιφάνεια .

 

Σας ευχαριστώ,

Δρ. Τσόγκας Παναγιώτης, Δερματολόγος-Φαρμακολόγος.

 
Copyright © 2012 ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ.
Ξ. Τριανταφυλλίδη 19 Κοζάνη 5011 TΗΛ: 2461034652
Για καλύτερη εμφάνιση χρησιμοποιείτε τον Firefox
ΟΙ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΠΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ ΤΗΣ Ε.Ε. ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

 

Το Σάββατο 28 Απριλίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση των Προέδρων όλων των Ιατρικών Συλλόγων της χώρας με το Δ.Σ. του Π.Ι.Σ. με αντικείμενο το νέο Κανονισμό της Ε.Ε.που αφορά στην Προστασία Προσωπικών Δεδομένων.

Παραθέτουμε τις εισηγήσεις που παρουσιάστηκαν στην Ημερίδα:

1.- Η επίδραση του Γενικού Κανονισμού Προστασίας Δεδομένων (Γ.Κ.Π.Δ.) στην επεξεργασία δεδομένων υγείας

Γρηγόρης Τσόλιας
Δικηγόρος – ΜΔ Ποινικών Επιστημών
Μέλος (αν.) της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα
Η εισήγηση εδώ

2.- Προετοιμασία για μια νέα σχέση με την Αρχή Προστασίας Δεδομένων

Κωνσταντίνος Λαμπρινουδάκης
Καθηγητής, Τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων – Πανεπιστήμιο Πειραιώς
Τακτικό Μέλος Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα
Η εισήγηση εδώ

3.- Ο Ατομικός Ηλεκτρονικός Φάκελος Υγείας και ο Γενικός Κανονισμός Προστασίας Δεδομένων
Λίλιαν Μήτρου, Καθηγήτρια Πανεπιστήμιου Αιγαίου
Η εισήγηση εδώ
4.- Μια στρατηγική οπτική για το GDPR στην Ελλάδα
Κακουλίδης Γ., Πρόεδρος ΔΣ ΕΣΠΥ
Η εισήγηση εδώ
5.- Οι προϋποθέσεις εφαρμογής του νέου ΚΠΠΔ (GDPR) στην Ιατρική πράξη: Υποχρεώσεις κεντρικής Διοίκησης, ΗΔΙΚΑ, ΕΟΠΥΥ και επαγγελματιών Υγείας
Χριστίνα Παπανικολάου
Βιοπαθολόγος, Πρόεδρος Τομέα Ηλεκτρονικής Υγείας και Διασυνοριακής Περίθαλψης ΙΕΕ – ΠΙΣ
Η εισήγηση εδώ
Ygeianet

 

 

 
ΕΚΔΟΘΗΚΕ ΤΟ ΦΕΚ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ

Εκδόθηκε το ΦΕΚ για τον χρόνο εργασίας των νοσοκομειακών γιατρών

  • Από Μαρία Τσιλιμιγκάκη
  • 17 Νοεμβρίου 2017 |

Είναι απορίας άξιο να δούμε πως και που θα εφαρμοστεί το νέο ωράριο εργασίας των γιατρών καθώς η υποστελέχωση δεν αφήνει πολλά περιθώρια αισιοδοξίας...

Διαβάστε τι αναφέρουν τα επίμαχα άρθρα 3, 4 και 5:

Ωράριο και διάρκεια εργασίας (άρθρα 6, 7, 16 και 22 παρ. 1 της Οδηγίας 2003/88/ΕΚ)

1. Το τακτικό ωράριο των νοσοκομειακών ιατρών είναι επτάωρο, συνεχές, πρωινό και πενθήμερο από Δευτέρα έως Παρασκευή, από 8:00 έως 15:00.
2. Το τακτικό ωράριο των ιατρών των υπηρετούντων στις μονάδες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας είναι επτάωρο και πενθήμερο από Δευτέρα έως Παρασκευή και καθορίζεται, σύμφωνα με την παρ. 4 του άρθρου 4, τις παραγράφους 3 και 5 του άρθρου 5, την παρ. 3 του άρθρου 8 και την παρ. 2 του άρθρου 9 του ν. 4486/2017 (Α΄ 115).
3. Η εβδομαδιαία διάρκεια εργασίας των ιατρών της παρ. 1 του άρθρου 1 δεν μπορεί να υπερβαίνει τις σαράντα οκτώ (48) ώρες εργασίας με περίοδο αναφοράς (μέσο όρο) τους τέσσερις (4) μήνες, συμπεριλαμβανομένων των εφημεριών. Στον υπολογισμό του μέσου όρου δεν προσμετρώνται ή παραμένουν ουδέτερες η ετήσια άδεια και οι άδειες ασθενείας.
4.α) Σε κάθε περίπτωση η διάρκεια εργασίας δεν μπορεί να υπερβαίνει το απόλυτο όριο των εξήντα (60) ωρών εργασίας την εβδομάδα, συμπεριλαμβανομένων των εφημεριών.

Περισσότερα...
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΙΣ

 

Αθήνα 7.11.2017

 

Δελτίο Τύπου

 

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος στηρίζει τα δίκαια αιτήματα των Νοσοκομειακών ιατρών και τις θέσεις τους, σχετικά με το Σχέδιο Νόμου για την οργάνωση του χρόνου εργασίας των Νοσοκομειακών Ιατρών.

Στηρίζει τις κινητοποιήσεις τους την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2017 και την απεργία κατά την ημέρα ψήφισης του Νομοσχεδίου στη Βουλή.

Καλεί όλους τους Νοσοκομειακούς ιατρούς να συμμετάσχουν ενεργά στις παραπάνω κινητοποιήσεις.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ Π.Ι.Σ.