Έχουμε 89 επισκέπτες  σε σύνδεση
Η ακραιφνής κατασυκοφάντηση ως μέθοδος επικοινωνιακής εφεδρείας E-mail

Η ακραιφνής κατασυκοφάντηση ως μέθοδος επικοινωνιακής εφεδρείας


 

Όταν όλα τα άλλα επικοινωνιακά τερτίπια έχουν αποτύχει, μπροστά σε δίκαια αιτήματα των ιατρών, για τα οποία διαμαρτύρονται και Ιατρικοί Σύλλογοι, έρχεται ανυπόγραφο άρθρο γνωστής ιστοσελίδας για το αντισυναδελφικό της μένος, να κατασυκοφαντήσει τους συμβεβλημένους ιατρούς του ΕΟΠΥΥ και το νόμιμο σωματείο τους.

Πως "τολμούν" να κηρύσσουν επιχέσεις, διαμαρτυρόμενοι, μήνες απλήρωτοι, αντιμέτωποι με συσσωρευμένα χρέη προς το κράτος, ασφαλιστικά ταμεία, εργαζόμενους, προμηθευτές κλπ, γιατί ο Οργανισμός αποφάσισε να μοιράσει άδικα, οριζόντια και υπερβολικά φέσια και να κηρύξει τη μεγαλύτερη στάση πληρωμών τρεχουσών και ληξιπρόθεσμων οφειλών, από την ίδρυση του;;

Τα λειτουργούντα "ιατρεία της γειτονιάς" που εξυπηρετούν ασφαλισμένους σε όλη την Επικράτεια, αγκομαχούν να κρατηθούν ζωντανά, ενώ ταυτόχρονα επιχειρηματικοί όμιλοι καραδοκούν σαν τις ύαινες να ιδρύσουν ισχυρά ολιγοπώλια σε όλη τη χώρα. Ταυτόχρονα, η φαρμακοβιομηχανία και όμιλοι είναι πολύ ικανοποιημένοι, διακηρύσσοντας ότι έχει επέλθει "ομαλοποίηση" των πληρωμών τους !!??


Κανείς δε σιωπά ! Αντιθέτως,  η κοινωνία των ιατρών βοά, απαιτώντας ουσιαστικότερο έλεγχο, γιατί οι τίμιοι ιατροί πληρώνουν τον λογαριασμό των παραβατών, μέσω μηχανισμού CLAWBACKΜέσα σε αυτό τον κυκεώνα άνισης μεταχείρισης, αντί να ασκούνται ουσιαστικοί μηχανισμοί ανίχνευσης της υπερσυνταγογράφησης και της κατευθυνόμενης συνταγογράφησης που παράγουν το κατάπτυστο clawback, τελικώς μέσω αόριστης δειγματοληψίας, οριζοντίως και καθ´υπερβολή, το λογαριασμό το πληρώνουν οι τίμιοι ιατροί που στηρίζουν την εύρυθμη λειτουργία του Οργανισμού.

Κλειστοί προϋπολογισμοί ΕΟΠΥΥ και έλλειψη κανόνων ίσης μεταχείρισης

Ο Οργανισμός εκτελεί προεγκεκριμένες δαπάνες κλειστών προϋπολογισμών ανά κατηγορία δαπάνης, που τρέχουν ανεξάρτητα μεταξύ τους: Ιατροί, πάροχοι, φαρμακεία και Νοσοκομεία πρέπει να πληρώνονται ταυτόχρονα ανά μήνα και χωρίς ΚΑΜΙΑ ΑΝΕΞΗΓΗΤΗ "ΔΙΑΦΟΡΑ ΦΑΣΗΣ".  

Οι έλεγχοι της ΥΠΕΔΥΦΚΑ αφορούν το σύνολο των ιατρών

Η έκθεση της ΥΠΕΔΥΦΚΑ αναδεικνύει ένα μικρό υποσύνολο παραβατικής συμπεριφοράς και  οφείλει να εντατικοποιήσει τους ελέγχους, τα αποτελέσματα των οποίων πρέπει να αποστείλει στις Εισαγγελικές αρχές, κατά εντολήν του αρμόδιου Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας ( κατά αναλογία με πρόσφατες ενέργειές του ), ώστε  να μην βαραίνουν αυτές οι δαπάνες είτε τους ιατρούς (μέσω clawback) είτε τους ασφαλισμένους. 

Οι έλεγχοι της ΥΠΕΔΥΦΚΑ αφορούν το σύνολο των ιατρών ( συμβεβλημένων, πιστοποιημένων, νοσοκομειακών, κλπ). Σε καμία περίπτωση, οι λιγοστές σαφείς αναφορές ιατρικής παράβασης συμβεβλημένων ιατρών (ανάμεσα στους 5.500), δεν μπορούν να αναχθούν σε σημαία κατασυκοφάντησης ενός ολόκληρου κλάδου, όπως το "φακελάκι" δεν δύναται να αμαυρώσει την προσφορά χιλιάδων νοσοκομειακών ιατρών

Αποτυχημένη η προσπάθεια φίμωσης της σύσσωμης κατακραυγής

Ο "παρασκιώδης" Υπουργός / "ανώνυμος" συγγραφέας του επίμαχου άρθρου, αντιμάχεται και κατασυκοφαντεί συστηματικά Ομοσπονδίες και Ενώσεις ιατρών που δίνουν συνδικαλιστικές μάχες για τα κλαδικά τους συμφέροντα, μακριά από κομματική ποδηγέτηση ή επιρροή. Εκπλήσσει δε, το γεγονός ότι παραβλέπει ανερυθρίαστα, την υποχρέωση που απορρέει από την ανώτατη θεσμική του ιδιότητα, του να εκπροσωπεί τα δίκαια αιτήματα όλων των ιατρικών κλάδων

Η σύσσωμη κατακραυγή των ιατρών, είναι ικανή να πνίξει κάθε ενορχηστρωμένη προσπάθεια σπίλωσης των δίκαιων αιτημάτων του ελευθεροεπαγγελματία ιατρού, κατά του οποίου, απροκάλυπτα ασκείται ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΩΞΗ, γεγονός που πρέπει να απασχολήσει το ανώτατο θεσμικό όργανο των ιατρών. 

Διατηρώντας κάθε νόμιμη επιφύλαξη, 

Επωνύμως

ΑΝΝΑ ΜΑΣΤΟΡΑΚΟΥ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ι.Σ. ΠΑΤΡΩΝ, ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ

 
Copyright © 2012 ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ.
Ξ. Τριανταφυλλίδη 19 Κοζάνη 5011 TΗΛ: 2461034652
Για καλύτερη εμφάνιση χρησιμοποιείτε τον Firefox
ΕΚΔΟΘΗΚΕ ΤΟ ΦΕΚ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ

Εκδόθηκε το ΦΕΚ για τον χρόνο εργασίας των νοσοκομειακών γιατρών

  • Από Μαρία Τσιλιμιγκάκη
  • 17 Νοεμβρίου 2017 |

Είναι απορίας άξιο να δούμε πως και που θα εφαρμοστεί το νέο ωράριο εργασίας των γιατρών καθώς η υποστελέχωση δεν αφήνει πολλά περιθώρια αισιοδοξίας...

Διαβάστε τι αναφέρουν τα επίμαχα άρθρα 3, 4 και 5:

Ωράριο και διάρκεια εργασίας (άρθρα 6, 7, 16 και 22 παρ. 1 της Οδηγίας 2003/88/ΕΚ)

1. Το τακτικό ωράριο των νοσοκομειακών ιατρών είναι επτάωρο, συνεχές, πρωινό και πενθήμερο από Δευτέρα έως Παρασκευή, από 8:00 έως 15:00.
2. Το τακτικό ωράριο των ιατρών των υπηρετούντων στις μονάδες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας είναι επτάωρο και πενθήμερο από Δευτέρα έως Παρασκευή και καθορίζεται, σύμφωνα με την παρ. 4 του άρθρου 4, τις παραγράφους 3 και 5 του άρθρου 5, την παρ. 3 του άρθρου 8 και την παρ. 2 του άρθρου 9 του ν. 4486/2017 (Α΄ 115).
3. Η εβδομαδιαία διάρκεια εργασίας των ιατρών της παρ. 1 του άρθρου 1 δεν μπορεί να υπερβαίνει τις σαράντα οκτώ (48) ώρες εργασίας με περίοδο αναφοράς (μέσο όρο) τους τέσσερις (4) μήνες, συμπεριλαμβανομένων των εφημεριών. Στον υπολογισμό του μέσου όρου δεν προσμετρώνται ή παραμένουν ουδέτερες η ετήσια άδεια και οι άδειες ασθενείας.
4.α) Σε κάθε περίπτωση η διάρκεια εργασίας δεν μπορεί να υπερβαίνει το απόλυτο όριο των εξήντα (60) ωρών εργασίας την εβδομάδα, συμπεριλαμβανομένων των εφημεριών.

Περισσότερα...
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΙΣ

 

Αθήνα 7.11.2017

 

Δελτίο Τύπου

 

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος στηρίζει τα δίκαια αιτήματα των Νοσοκομειακών ιατρών και τις θέσεις τους, σχετικά με το Σχέδιο Νόμου για την οργάνωση του χρόνου εργασίας των Νοσοκομειακών Ιατρών.

Στηρίζει τις κινητοποιήσεις τους την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2017 και την απεργία κατά την ημέρα ψήφισης του Νομοσχεδίου στη Βουλή.

Καλεί όλους τους Νοσοκομειακούς ιατρούς να συμμετάσχουν ενεργά στις παραπάνω κινητοποιήσεις.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ Π.Ι.Σ.

 

 
Ι.Σ.Μαγνησίας προς Πρόεδρο Π.Ι.Σ.

Επιστολή ΙΣ Μαγνησίας προς τον Πρόεδρο του ΠΙΣ

Βόλος, 31/10/2017

Προς τον

Πρόεδρο του Π.Ι.Σ.

κύριο Μιχαήλ Βλασταράκο - Αρ.Πρωτ.: 001342

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟ Π.Ι.Σ.

Κύριε πρόεδρε,

ο Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας (Ι.Σ.Μ.) στο Δ.Σ. της 30ης Οκτωβρίου 2017 αποφάσισε ομόφωνα με παρόντα και τα 11 μέλη του να σας αποστείλει την επιστολή που ακολουθεί για όσα μας αφορούν:

Ο Ι.Σ.Μ. παρακολουθεί τις αρνητικές εξελίξεις που αφορούν στο ιατρικό σώμα και ανησυχεί ιδιαίτερα γι’ αυτό.

Ιδιαίτερα αρνητική εξέλιξη είναι η πρόσφατη απόφαση του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. για συμψηφισμό των οφειλομένων ποσών προς τους κλινικοεργαστηριακούς και εργαστηριακούς συμβεβλημένους ιατρούς με τον Οργανισμό, με το claw –back και rebate, που αφορά στον καθένα από αυτούς. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, μετά τον συμψηφισμό, οι περισσότεροι από αυτούς τους συναδέλφους μας που έχουν μικρά και μεσαία ιατρεία να καλούνται να επιστρέψουν στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. τελεσιγραφικώς τεράστια ποσά, γεγονός που τους οδηγεί σε οικονομική ασφυξία και σε κλείσιμο των ιατρείων τους.

Το κυριότερο όμως είναι ότι τίθεται θέμα ηθικής τάξης διότι ενεργοποιήθηκε όλως αιφνιδίως η υπουργική απόφαση του 2014 που με αυθαίρετο και άγνωστο τρόπο καθόριζε το ατομικό πλαφόν ανά πάροχο, χωρίς όμως παράλληλα να επιτρέπει στον συμβεβλημένο ιατρό να διακόπτει την παροχή των υπηρεσιών του προς τους ασφαλισμένους, όταν συμπληρώσει το ατομικό του πλαφόν.

Αντιθέτως υπάρχει και η σχετική οδηγία της διοίκησης του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. που το απαγορεύει, απειλώντας με ποινές τους ιατρούς που διακόπτουν την παροχή υπηρεσιών τους προς τους ασφαλισμένους όταν συμπληρώσουν το ατομικό τους πλαφόν. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι συμβεβλημένοι ιατροί να συνεχίζουν να παρέχουν τις υπηρεσίες τους, ασχέτως του ορίου που τους καθορίσθηκε, και βεβαίως αυτό οδήγησε στο να καλούνται σήμερα οι περισσότεροι από αυτούς τους συναδέλφους να επιστρέψουν τεράστια ποσά, γεγονός που απειλεί την βιωσιμότητα των ιατρείων τους.

Με το πονηρό αυτό τέχνασμα οι ασφαλισμένοι όλης της χώρας εξυπηρετήθηκαν με απόλυτα ικανοποιητικό τρόπο, ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ. καμαρώνει που κάλυψε τις ανάγκες σε εξετάσεις του πληθυσμού και οι ιατροί ως κορόιδα, καλούνται να πληρώσουν, αντί να αμειφθούν, για τις υψηλού επιπέδου υπηρεσίες που παρείχαν στους ασφαλισμένους όλα αυτά τα χρόνια.

Κύριε πρόεδρε γιατί επετράπη να υλοποιηθεί η απαράδεκτη αυτή απόφαση εις βάρος των συναδέλφων μας από αυτούς που λόγω θεσμικής θέσεως θα έπρεπε να την αποτρέψουν;

Όπως είναι αυτονόητο άμεσα θα πρέπει να αναληφθούν πρωτοβουλίες από τον Π.Ι.Σ. προκειμένου να αποσοβηθούν οι ιδιαίτερα καταστροφικές και ανήθικες αυτές αποφάσεις που πλήττουν τους ιατρούς όλης της χώρας, που βρίσκονται σε απόγνωση και είναι δικαιολογημένα εξοργισμένοι από αυτές τις εξελίξεις.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας προτείνει :

Περισσότερα...