Έχουμε 72 επισκέπτες  σε σύνδεση
Η ακραιφνής κατασυκοφάντηση ως μέθοδος επικοινωνιακής εφεδρείας E-mail

Η ακραιφνής κατασυκοφάντηση ως μέθοδος επικοινωνιακής εφεδρείας


 

Όταν όλα τα άλλα επικοινωνιακά τερτίπια έχουν αποτύχει, μπροστά σε δίκαια αιτήματα των ιατρών, για τα οποία διαμαρτύρονται και Ιατρικοί Σύλλογοι, έρχεται ανυπόγραφο άρθρο γνωστής ιστοσελίδας για το αντισυναδελφικό της μένος, να κατασυκοφαντήσει τους συμβεβλημένους ιατρούς του ΕΟΠΥΥ και το νόμιμο σωματείο τους.

Πως "τολμούν" να κηρύσσουν επιχέσεις, διαμαρτυρόμενοι, μήνες απλήρωτοι, αντιμέτωποι με συσσωρευμένα χρέη προς το κράτος, ασφαλιστικά ταμεία, εργαζόμενους, προμηθευτές κλπ, γιατί ο Οργανισμός αποφάσισε να μοιράσει άδικα, οριζόντια και υπερβολικά φέσια και να κηρύξει τη μεγαλύτερη στάση πληρωμών τρεχουσών και ληξιπρόθεσμων οφειλών, από την ίδρυση του;;

Τα λειτουργούντα "ιατρεία της γειτονιάς" που εξυπηρετούν ασφαλισμένους σε όλη την Επικράτεια, αγκομαχούν να κρατηθούν ζωντανά, ενώ ταυτόχρονα επιχειρηματικοί όμιλοι καραδοκούν σαν τις ύαινες να ιδρύσουν ισχυρά ολιγοπώλια σε όλη τη χώρα. Ταυτόχρονα, η φαρμακοβιομηχανία και όμιλοι είναι πολύ ικανοποιημένοι, διακηρύσσοντας ότι έχει επέλθει "ομαλοποίηση" των πληρωμών τους !!??


Κανείς δε σιωπά ! Αντιθέτως,  η κοινωνία των ιατρών βοά, απαιτώντας ουσιαστικότερο έλεγχο, γιατί οι τίμιοι ιατροί πληρώνουν τον λογαριασμό των παραβατών, μέσω μηχανισμού CLAWBACKΜέσα σε αυτό τον κυκεώνα άνισης μεταχείρισης, αντί να ασκούνται ουσιαστικοί μηχανισμοί ανίχνευσης της υπερσυνταγογράφησης και της κατευθυνόμενης συνταγογράφησης που παράγουν το κατάπτυστο clawback, τελικώς μέσω αόριστης δειγματοληψίας, οριζοντίως και καθ´υπερβολή, το λογαριασμό το πληρώνουν οι τίμιοι ιατροί που στηρίζουν την εύρυθμη λειτουργία του Οργανισμού.

Κλειστοί προϋπολογισμοί ΕΟΠΥΥ και έλλειψη κανόνων ίσης μεταχείρισης

Ο Οργανισμός εκτελεί προεγκεκριμένες δαπάνες κλειστών προϋπολογισμών ανά κατηγορία δαπάνης, που τρέχουν ανεξάρτητα μεταξύ τους: Ιατροί, πάροχοι, φαρμακεία και Νοσοκομεία πρέπει να πληρώνονται ταυτόχρονα ανά μήνα και χωρίς ΚΑΜΙΑ ΑΝΕΞΗΓΗΤΗ "ΔΙΑΦΟΡΑ ΦΑΣΗΣ".  

Οι έλεγχοι της ΥΠΕΔΥΦΚΑ αφορούν το σύνολο των ιατρών

Η έκθεση της ΥΠΕΔΥΦΚΑ αναδεικνύει ένα μικρό υποσύνολο παραβατικής συμπεριφοράς και  οφείλει να εντατικοποιήσει τους ελέγχους, τα αποτελέσματα των οποίων πρέπει να αποστείλει στις Εισαγγελικές αρχές, κατά εντολήν του αρμόδιου Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας ( κατά αναλογία με πρόσφατες ενέργειές του ), ώστε  να μην βαραίνουν αυτές οι δαπάνες είτε τους ιατρούς (μέσω clawback) είτε τους ασφαλισμένους. 

Οι έλεγχοι της ΥΠΕΔΥΦΚΑ αφορούν το σύνολο των ιατρών ( συμβεβλημένων, πιστοποιημένων, νοσοκομειακών, κλπ). Σε καμία περίπτωση, οι λιγοστές σαφείς αναφορές ιατρικής παράβασης συμβεβλημένων ιατρών (ανάμεσα στους 5.500), δεν μπορούν να αναχθούν σε σημαία κατασυκοφάντησης ενός ολόκληρου κλάδου, όπως το "φακελάκι" δεν δύναται να αμαυρώσει την προσφορά χιλιάδων νοσοκομειακών ιατρών

Αποτυχημένη η προσπάθεια φίμωσης της σύσσωμης κατακραυγής

Ο "παρασκιώδης" Υπουργός / "ανώνυμος" συγγραφέας του επίμαχου άρθρου, αντιμάχεται και κατασυκοφαντεί συστηματικά Ομοσπονδίες και Ενώσεις ιατρών που δίνουν συνδικαλιστικές μάχες για τα κλαδικά τους συμφέροντα, μακριά από κομματική ποδηγέτηση ή επιρροή. Εκπλήσσει δε, το γεγονός ότι παραβλέπει ανερυθρίαστα, την υποχρέωση που απορρέει από την ανώτατη θεσμική του ιδιότητα, του να εκπροσωπεί τα δίκαια αιτήματα όλων των ιατρικών κλάδων

Η σύσσωμη κατακραυγή των ιατρών, είναι ικανή να πνίξει κάθε ενορχηστρωμένη προσπάθεια σπίλωσης των δίκαιων αιτημάτων του ελευθεροεπαγγελματία ιατρού, κατά του οποίου, απροκάλυπτα ασκείται ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΩΞΗ, γεγονός που πρέπει να απασχολήσει το ανώτατο θεσμικό όργανο των ιατρών. 

Διατηρώντας κάθε νόμιμη επιφύλαξη, 

Επωνύμως

ΑΝΝΑ ΜΑΣΤΟΡΑΚΟΥ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ι.Σ. ΠΑΤΡΩΝ, ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ

 
Copyright © 2012 ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ.
Ξ. Τριανταφυλλίδη 19 Κοζάνη 5011 TΗΛ: 2461034652
Για καλύτερη εμφάνιση χρησιμοποιείτε τον Firefox
Βγήκαν «λαβράκια» από την συνάντηση Ξανθού με ΟΕΝΓΕ και Σωματεία Νοσοκομείων

Βγήκαν «λαβράκια» από την συνάντηση Ξανθού με ΟΕΝΓΕ και Σωματεία Νοσοκομείων

Η χθεσινή συνάντηση ανάμεσα στον υπουργό υγείας κ. Ξανθό και την ΟΕΝΓΕ αλλά και σωματεία εργαζομένων μπορεί να μην έδωσε λύσεις στα αιτήματα των εργαζομένων όμως έβγαλε «λαβράκια» για τους σχεδιασμούς του υπ Υγείας.

Από την συνάντηση προέκυψε:

  1. Ότι δεν υπάρχει καμία ειλημμένη απόφαση για μόνιμες προσλήψεις Γιατρών και Εργαζομένων στα Νοσοκομεία για το 2019.
  2. Οι επικουρικοί γιατροί μετά το τέλος της θητείας απολύονται και στη θέση τους θα προσληφθούν νέοι επικουρικοί από τους πίνακες των ΥΠΕ.
  3. Οι επικουρικοί εργαζόμενοι βρίσκονται στον «αέρα» αφού για να παραμείνουν στη θέση τους θα πρέπει να είναι τυχεροί και να περιέχονται στους πίνακες των αποτελεσμάτων της προκήρυξης των 1200 θέσεων που σύμφωνα με το υπουργείο θα βγει το Φθινόπωρο.
  4. Μετά την λήξη των ατομικών συμβάσεων των εργαζομένων στις υποστηρικτικές υπηρεσίες θα υπάρξουν νέες προκηρύξεις με αμφίβολο το εργασιακό μέλλον των ήδη υπηρετούντων.
Περισσότερα...
 
«Ο Μαρξ ο Λένιν και το καθαρό-απέριττο «τραίνο» της Υγείας για όλους»

«Ο Μαρξ ο Λένιν και το καθαρό-απέριττο «τραίνο» της Υγείας για όλους», συνέντευξη με τον ομότιμο καθηγητή οικονομικών της Υγείας Γιάννη Κυριόπουλο

17|07|2018

O κος Γιάννης Κυριόπουλος κάνει «φύλλο και φτερό» τη βασική μαρξική θεωρία και την εφαρμογή της στα συστήματα υγείας, «από τον καθένα σύμφωνα με τις ικανότητές του, στον καθένα ανάλογα με τις ανάγκες του” , εξηγεί γιατί έχει γίνει πιο δυσχερής η πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας, και γιατί οι ανισότητες μεταξύ φτωχών και πλούσιων στην Ελλάδα είναι πλέον μεγαλύτερες, και τέλος αντιπαραβάλλει στο ελκυστικό και ανέφικτο motto, “δωρεάν και ίση υγεία για όλο το λαό”, ένα πραγματιστικό «τραίνο» (στην Υγεία), λιτό απέριττο και ευπρεπές στο οποίο θα μπορούν να επιβαίνουν όλοι. Υπό προϋποθέσεις, λέει ο κος Κυριόπουλος, θα υπάρχουν και βαγόνια πρώτης θέσης, και αυτοί που θα τα επιλέγουν θα πρέπει φυσικά να επιβαρύνονται τη διαφορά.

• Είναι σήμερα καθολική και πιο δίκαιη η πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας στη χώρα μας;

Προφανώς δεν υπάρχει βελτίωση των συνθηκών πρόσβασης στην ιατρική περίθαλψη. Το αντίθετο μάλιστα. Στη πρόσφατη περίοδο, όπως δείχνουν τα επίσημα στατιστικά δεδομένα η πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας έχει καταστεί δυσχερής και συνδέεται με τις ιδιωτικές πληρωμές και παραπληρωμές που συχνά οδηγούν σε καταστροφικές δαπάνες τα νοικοκυριά.
Ειδικότερα, το 14% των νοικοκυριών σύμφωνα με τη Eurostat δυσχεραίνεται στη προσπέλαση των υπηρεσιών υγείας -για οικονομικούς λόγους- ενώ το ποσοστό αυτό ανέρχεται στο 37% για το κατώτερο πεμτημόριο του πληθυσμού.
Η επιδείνωση των συνθηκών πρόσβασης οφείλεται στο συνδυασμό των χρονίωνστρεβλώσεων του υγειονομικού τομέα και των δυσμενών επιπτώσεων της κρίσης και των ατελέσφορων “μνημονιακών”πολιτικών. Όμως τα φαινόμενα αυτά κατανέμονται με διαφορετική ένταση και έκταση στα διάφορα στρώματα του πληθυσμού και παράγουν ανισότητες που ακυρώνουν το κριτήριο της ισότητας και την αρχή “ίση πρόσβαση για ίση ανάγκη“ ώστε να τίθεται σε αμφισβήτηση η φιλελεύθερη δημοκρατική παραδοχή για την ισότητα των ευκαιριών στις σύγχρονες ανοικτές κοινωνίες.

Περισσότερα...
 
ΚΑΝΟΝΕΣ ΠΑΡΑΠΟΜΠΗΣ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ

ΚΑΝΟΝΕΣ ΠΑΡΑΠΟΜΠΗΣ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ

ΤΙ ΠΙΘΑΝΑ ΙΣΧΥΕΙ ΜΕΤΑ 15/7/2018

πατήστε εδώ