Έχουμε 158 επισκέπτες  σε σύνδεση
Διεθνές meeting ορθοπαιδικής E-mail

 

 

 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Αγαπητοί Συνάδελφοι

Ο ΙΣΚ στα πλαίσια του επιστημονικού προγράμματος που έχει καταρτήσει για το 2012, διοργανώνει το 1ο διεθνές ορθοπαιδικό meeting με θέμα«σύγχρονες αντιλήψεις στην αντιμετώπιση παθήσεων και κακώσεων της σπονδυλικής στήλης» που θα λάβει χώρα στην Κοζάνη στις 28-29 Σεπτεμβρίου 2012 στο Αμφιθέατρο Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, ΖΕΠ.

Ομιλητές του συνεδρίου, καταξιωμένοι επιστήμονες, έλληνες και ξένοι θα αναλύσουν τις τρέχουσες εξελίξεις της επιστήμης στη συγκεκριμένη θεματική ενότητα, τιμώντας το σύλλογο μας και την πόλη της Κοζάνης με την παρουσία τους.

Σε μια πολύ δύσκολη εποχή για διοργανώσεις συνεδρίων, λόγω της οικονομικής κρίσης και των πολλαπλών προβλημάτων του ιατρικού κόσμου, ο ΙΣΚ θεωρεί ότι στο τελευταίο που θα κάνει εκπτώσεις είναι στο επιστημονικό έργο και την ενημέρωση των συναδέλφων για τις τρέχουσες εξελίξεις της επιστήμης.

Οι συμμετοχή όλων των μελών του συλλόγου μας για τους παραπάνω λόγους καθίσταται αυτονόητη.   Η αφίσα και το πρόγραμμα του συνεδρίου ακολουθεί με τη μορφή συνημμένων αρχείων.

ΚΟΖΑΝΗ 31/8/12

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                         Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

Βασιλακόπουλος Βασίλειος                                       Γαβριηλίδης Αγάπιος

 

 

 

 

Διεθνές meeting ορθοπαιδικής 28-29/9/2012
 
Copyright © 2012 ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ.
Ξ. Τριανταφυλλίδη 19 Κοζάνη 5011 TΗΛ: 2461034652
Για καλύτερη εμφάνιση χρησιμοποιείτε τον Firefox
ΚΑΝΟΝΕΣ ΠΑΡΑΠΟΜΠΗΣ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ

ΚΑΝΟΝΕΣ ΠΑΡΑΠΟΜΠΗΣ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ

ΤΙ ΠΙΘΑΝΑ ΙΣΧΥΕΙ ΜΕΤΑ 15/7/2018

πατήστε εδώ

 
ΚΑΝΟΝΕΣ ΠΑΡΑΠΟΜΠΗΣ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ

ΚΑΝΟΝΕΣ ΠΑΡΑΠΟΜΠΗΣ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ

ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ πατήστε εδώ

 
Όλα τα αγκάθια με τις νέες συμβάσεις του ΕΟΠΥΥ!

Όλα τα αγκάθια με τις νέες συμβάσεις του ΕΟΠΥΥ!

 

Τετάρτη 20 Ιούνιος 2018

 

Γράφει ο Ευάγγελος Φραγκούλης, Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Γενικής Ιατρικής

 

 

 

Μικρός αριθμός συναδέλφων, συμπεριλαμβανομένου και εμένα, ανταποκρίθηκαμε στη πρόσκληση του ΕΟΠΥΥ για σύμβαση με ιδιώτες Οικογενειακούς Ιατρούς.Πολλοί από εμάς το επιλέξαμε θέλοντας να βάλουμε πλάτη στην θέσπιση επιτέλους και στην Ελλάδα ενός οργανωμένου συστήματος ΠΦΥ βασισμένου στον οικογενειακό ιατρό, προς χάρη τόσο της ειδικότητας μας, που θα αποκτούσε τη θέση που της αρμόζει και που κατέχει σε όλα τα σύγχρονα συστήματα υγείας, αλλά και του πολίτη που θα απολάμβανε καλύτερες υπηρεσίες υγείας σε χαμηλότερο κόστος.


Και το επιλέξαμε αποδεχούμενοι μια εκ των προτέρων γνωστή μείωση της αποζημίωσης μας ανά επίσκεψη της τάξης του 45% (από 10 ευρώ μικτά στα 5,5 ευρώ) και ένα σημαντικότατο περιορισμό των βαθμών ελευθερίας μας (επιβολή ωραρίου, συγκεκριμένος αριθμός ημερών άδειας, ραντεβού που θα κλείνονται από call center, κλπ).


Δυστυχώς οι όποιες προσδοκίες μας διαψεύστηκαν. Το σχέδιο σύμβασης που δόθηκε από τον ΕΟΠΥΥ, μνημείο προχειρότητας με λάθος (;) σε κομβικής σημασίας θέμα- αν επιτρέπεται να λαμβάνουμε αμοιβή για ασθενείς της λίστας μας που μας επισκέπτονται εκτός του δεσμευμένου από τον ΕΟΠΥΥ καθημερινού τετράωρου, οι ομιχλώδεις και ελλείπεις διευκρινήσεις που δόθηκαν για το πώς θα λειτουργεί ένας οικογενειακός ιατρός συμβεβλημένος με τον ΕΟΠΥΥ, καθώς και η απουσία διορθωτικών κινήσεων, που ζητήσαμε μετ’ επιτάσεως και που παραπέμπονται στις καλένδες, μας αναγκάζουν να υπαναχωρήσουμε από την πρόθεση μας να συμβληθούμε με τον ΕΟΠΥΥ.


Ο ΕΟΠΥΥ πρέπει να έρθει προ των ευθυνών του προς τους ασφαλισμένους του, έστω την ύστατη στιγμή- αύριο λήγει η προθεσμία για την υπογραφή των συμβάσεων όσων «πέτυχαν» στην πρόσκληση ενδιαφέροντος… Μάλιστα έχει ανακοινώσει πως στις 15 Ιουλίου λύονται οι μέχρι τώρα συμβάσεις του με Γενικούς Γιατρούς, Παθολόγους και Παιδιάτρους.


Οι πολίτες της χώρας δυστυχώς δεν θα μπορούν να βρουν γιατρό για να καλύψουν τις ανάγκες υγείας τους σε πρωτοβάθμιο επίπεδο, καθώς άνω του 70% του πληθυσμού των αστικών περιοχών ήταν προγραμματισμένο να εξυπηρετηθούν από ιδιώτες συμβεβλημένους, κι αυτό πριν από την παταγώδη αποτυχία των προκηρύξεων των ΤΟΜΥ, που όσο κι αν ψάχνουν γιατρούς δεν βρίσκουν…


Για να αποφευχθεί ο ορατός επερχόμενος κίνδυνος, το Υπουργείο Υγείας και ο ΕΟΠΥΥ πρέπει να απαντήσουν μια σειρά από ερωτήματα μας και μάλιστα να δώσουν και τη σωστή απάντηση σε αυτά…

Περισσότερα...