Έχουμε 161 επισκέπτες  σε σύνδεση
26-27/4/13 ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ με θέμα: Στεφανιαία νόσος. Πρόληψη και αντιμετώπιση. E-mail

Αγαπητοί Συνάδελφοι

Ο ΙΣΚ θέτοντας ως ύψιστη προτεραιότητα και στόχο την διαρκή επιστημονική ενημέρωση τωνμελών του και ενάντια στη λογική των εκπτώσεων, σε οικονομικό, κοινωνικό και ηθικό επίπεδο που χαρακτηρίζει την εποχή που διανύουμε, σας προσκαλεί στο 1ο συνέδριο Δ. Μακεδονίας, που έχει ως θέμα, τη στεφανιαία νόσο, την πρόληψη και αντιμετώπισή της.

Η επιλογή του θέματος μόνο τυχαία δεν ήταν αν αναλογιστεί κανείς ότι η στεφανιαία νόσος αποτελεί σήμερα την πρώτη αιτία θανάτου στον πολιτισμένο κόσμο και στην πατρίδα μας, με ανησυχητική αυξητική τάση, κυρίως λόγω της παρατεταμένης κρίσης που βιώνει η χώρα μας τα τελευταία χρόνια.

Την επιτυχία αυτού του εγχειρήματος, μοναδικού για τα επιστημονικά δρώμενα της περιοχής μας, εξασφαλίζουν η θεματολογία του, που συνδεέται άμεσα με την κλινική πράξη καθώς και η ποιότητα των προέδρων και ομιλητών, αρκετοί εκ των οποίων είναι καρδιολόγοι, μέλη του συλλόγου μας.

Τέλος, θα ήταν μέγιστη παράλειψη να μην μνημονευτεί, η καθοριστική συμμετοχή και στήριξη της Β΄ Καρδιολογικής Κλινικής του «ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟΥ» νοσοκομείου Θεσ/νίκης υπο του Διευθυντή- Καθηγητή ΑΠΘ κ.κ Ιωάννη Κανονίδη όπου οι ευχαριστίες προς το πρόσωπό του είναι αυτονόητες.

Εκ μέρους της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου

Βασιλακόπουλος Βασίλειος

Καρδιολόγος / Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Κοζάνης

4-4-2013                    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ (κλικ εδώ)

 


 
Copyright © 2012 ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ.
Ξ. Τριανταφυλλίδη 19 Κοζάνη 5011 TΗΛ: 2461034652
Για καλύτερη εμφάνιση χρησιμοποιείτε τον Firefox
ΚΑΝΟΝΕΣ ΠΑΡΑΠΟΜΠΗΣ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ

ΚΑΝΟΝΕΣ ΠΑΡΑΠΟΜΠΗΣ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ

ΤΙ ΠΙΘΑΝΑ ΙΣΧΥΕΙ ΜΕΤΑ 15/7/2018

πατήστε εδώ

 
ΚΑΝΟΝΕΣ ΠΑΡΑΠΟΜΠΗΣ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ

ΚΑΝΟΝΕΣ ΠΑΡΑΠΟΜΠΗΣ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ

ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ πατήστε εδώ

 
Όλα τα αγκάθια με τις νέες συμβάσεις του ΕΟΠΥΥ!

Όλα τα αγκάθια με τις νέες συμβάσεις του ΕΟΠΥΥ!

 

Τετάρτη 20 Ιούνιος 2018

 

Γράφει ο Ευάγγελος Φραγκούλης, Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Γενικής Ιατρικής

 

 

 

Μικρός αριθμός συναδέλφων, συμπεριλαμβανομένου και εμένα, ανταποκρίθηκαμε στη πρόσκληση του ΕΟΠΥΥ για σύμβαση με ιδιώτες Οικογενειακούς Ιατρούς.Πολλοί από εμάς το επιλέξαμε θέλοντας να βάλουμε πλάτη στην θέσπιση επιτέλους και στην Ελλάδα ενός οργανωμένου συστήματος ΠΦΥ βασισμένου στον οικογενειακό ιατρό, προς χάρη τόσο της ειδικότητας μας, που θα αποκτούσε τη θέση που της αρμόζει και που κατέχει σε όλα τα σύγχρονα συστήματα υγείας, αλλά και του πολίτη που θα απολάμβανε καλύτερες υπηρεσίες υγείας σε χαμηλότερο κόστος.


Και το επιλέξαμε αποδεχούμενοι μια εκ των προτέρων γνωστή μείωση της αποζημίωσης μας ανά επίσκεψη της τάξης του 45% (από 10 ευρώ μικτά στα 5,5 ευρώ) και ένα σημαντικότατο περιορισμό των βαθμών ελευθερίας μας (επιβολή ωραρίου, συγκεκριμένος αριθμός ημερών άδειας, ραντεβού που θα κλείνονται από call center, κλπ).


Δυστυχώς οι όποιες προσδοκίες μας διαψεύστηκαν. Το σχέδιο σύμβασης που δόθηκε από τον ΕΟΠΥΥ, μνημείο προχειρότητας με λάθος (;) σε κομβικής σημασίας θέμα- αν επιτρέπεται να λαμβάνουμε αμοιβή για ασθενείς της λίστας μας που μας επισκέπτονται εκτός του δεσμευμένου από τον ΕΟΠΥΥ καθημερινού τετράωρου, οι ομιχλώδεις και ελλείπεις διευκρινήσεις που δόθηκαν για το πώς θα λειτουργεί ένας οικογενειακός ιατρός συμβεβλημένος με τον ΕΟΠΥΥ, καθώς και η απουσία διορθωτικών κινήσεων, που ζητήσαμε μετ’ επιτάσεως και που παραπέμπονται στις καλένδες, μας αναγκάζουν να υπαναχωρήσουμε από την πρόθεση μας να συμβληθούμε με τον ΕΟΠΥΥ.


Ο ΕΟΠΥΥ πρέπει να έρθει προ των ευθυνών του προς τους ασφαλισμένους του, έστω την ύστατη στιγμή- αύριο λήγει η προθεσμία για την υπογραφή των συμβάσεων όσων «πέτυχαν» στην πρόσκληση ενδιαφέροντος… Μάλιστα έχει ανακοινώσει πως στις 15 Ιουλίου λύονται οι μέχρι τώρα συμβάσεις του με Γενικούς Γιατρούς, Παθολόγους και Παιδιάτρους.


Οι πολίτες της χώρας δυστυχώς δεν θα μπορούν να βρουν γιατρό για να καλύψουν τις ανάγκες υγείας τους σε πρωτοβάθμιο επίπεδο, καθώς άνω του 70% του πληθυσμού των αστικών περιοχών ήταν προγραμματισμένο να εξυπηρετηθούν από ιδιώτες συμβεβλημένους, κι αυτό πριν από την παταγώδη αποτυχία των προκηρύξεων των ΤΟΜΥ, που όσο κι αν ψάχνουν γιατρούς δεν βρίσκουν…


Για να αποφευχθεί ο ορατός επερχόμενος κίνδυνος, το Υπουργείο Υγείας και ο ΕΟΠΥΥ πρέπει να απαντήσουν μια σειρά από ερωτήματα μας και μάλιστα να δώσουν και τη σωστή απάντηση σε αυτά…

Περισσότερα...