Έχουμε 113 επισκέπτες  σε σύνδεση
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ E-mail

Αριθ. πρωτ. 393                                                                                                   Κοζάνη, 29-08-2014

Προς

Τα μέλη του Ιατρικού Συλλόγου Κοζάνης

Το Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου Κοζάνης έχοντας υπόψη τις διατάξεις της ισχύουσας νομοθεσίας περί Ιατρικών Συλλόγων όπως αυτές τροποποιήθηκαν προκηρύσσει εκλογές για την ανάδειξη Διοικητικού Συμβουλίου, Πειθαρχικού Συμβουλίου, Εξελεγκτικής Επιτροπής και Εκπροσώπων στον Π.Ι.Σ.

Οι εκλογές θα διεξαχθούν στις 12 Οκτωβρίου 2014 ημέρα Κυριακή και η ψηφοφορία θα γίνει από  9:00 π.μ. έως 19:00 μ.μ. στα γραφεία του Ιατρικού Συλλόγου Κοζάνης,  Ξεν. Τριανταφυλλίδη 19 στην Κοζάνη.

Τα μέλη που θα εκλεγούν είναι:

1. Ένδεκα (11) μέλη για το Διοικητικό Συμβούλιο.
  2. Τρία (3) τακτικά και τρία (3) αναπληρωματικά για την Εξελεγκτική Επιτροπή.
  3. Ο Πρόεδρος και έξι (6) τακτικά μέλη, ο Αντιπρόεδρος και έξι (6) αναπληρωματικά μέλη για το Πειθαρχικό Συμβούλιο.
  4. Έξι (6) εκπρόσωποι για τον Π.Ι.Σ.

Οι υποψηφιότητες θα υποβληθούν με έγγραφη αίτηση των ενδιαφερομένων προς τον Πρόεδρο του Συλλόγου 30 ημέρες πριν και θα γίνουν δεκτές μέχρι την Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2014  και ώρα 3:00 το μεσημέρι. Η αίτηση για να γίνει αποδεκτή πρέπει να συνοδεύεται από την ετήσια υπεύθυνη δήλωση και την βεβαίωση εγγραφής στο Σύλλογο.

Η ανακήρυξη των υποψηφίων θα γίνει στις 15 Σεπτεμβρίου 2014.

• Δικαίωμα υποβολής υποψηφιότητας για το Δ.Σ. και την Ε.Ε. έχουν όλα τα μέλη του Συλλόγου, αρκεί να έχουν εξοφλήσει τις οικονομικές τους υποχρεώσεις στο Σύλλογο.
  • Δικαίωμα υποβολής υποψηφιότητας για τη θέση του Προέδρου και Αντιπροέδρου στο Πειθαρχικό Συμβούλιοέχουν τα μέλη που ασκούν από 15ετίας το ιατρικό επάγγελμα στην περιφέρεια του Συλλόγου μας και για τη θέση του μέλους του Πειθαρχικού Συμβουλίου έχουν δικαίωμα υποβολής υποψηφιότητας τα μέλη που ασκούν από 10ετίας το ιατρικό επάγγελμα στην περιφέρεια του Συλλόγου μας.
  • Δικαίωμα υποβολής υποψηφιότητας για τους εκπροσώπους στον Π.Ι.Σ. έχουν οι γιατροί που είναι μέλη του Συλλόγου για τουλάχιστον ένα χρόνο και έχουν εξοφλήσει τις οικονομικές τους υποχρεώσεις.
  • Δικαίωμα ψήφου έχουν όλα τα μέλη του Συλλόγου τα οποία θα έχουν τακτοποιηθεί οικονομικώς μέχρι  26 Σεπτεμβρίου 2014 και ώρα 3.00 το μεσημέρι και δεν έχουν τιμωρηθεί με την ποινή της προσωρινής ή οριστικής παύσεως άσκησης του Ιατρικού Επαγγέλματος.

Τα μέλη που επιθυμούν να καταβάλουν τις εισφορές τους στην Τράπεζα ο αριθμός λογαριασμού είναι 0026-0239-71-0100679320-Eurobank

Ο κατάλογος των εχόντων δικαίωμα ψήφου θα αναρτηθεί στα γραφεία του Συλλόγου στις 29 Σεπτεμβρίου 2014.

Η ενημέρωση των μελών θα γίνει μέσω της ιστοσελίδας του Συλλόγου www.iskoz.gr

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                                                  Ο Γραμματέας

Βασίλειος Βασιλακόπουλος                                                    Αγάπιος Γαβριηλίδης

===============================

Εκτός ανακοινώσεως

1. αρ. πρωτ. 912-9/4/14 απόφαση του ΠΙΣ περί διενέργειας των εκλογών των Ιατρικών Συλλόγων

2. Σύμφωνα με τον Νόμο 727/77 η άσκηση του εκλογικού δικαιώματος είναι υποχρεωτική για όλα τα μέλη και η παράλειψη αυτού συνιστά Πειθαρχικό παράπτωμα που τιμωρείται.

3. Επιτρέπεται με βάση την ισχύουσα Νομοθεσία, το ίδιο πρόσωπο να εκλεγεί ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου ή του Πειθαρχικού Συμβουλίου του Ιατρικού Συλλόγου και ως εκπρόσωπός του στην Γενική Συνέλευση του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (Ν.1425, Φ.Ε.Κ. 30/19-3-1984, Τεύχος Α΄).

Copyright © 2012 ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ.
Ξ. Τριανταφυλλίδη 19 Κοζάνη 5011 TΗΛ: 2461034652
Για καλύτερη εμφάνιση χρησιμοποιείτε τον Firefox
ΚΑΝΟΝΕΣ ΠΑΡΑΠΟΜΠΗΣ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ

ΤΙ ΠΙΘΑΝΑ ΙΣΧΥΕΙ ΜΕΤΑ 15/7/2018

πατήστε εδώ

ΚΑΝΟΝΕΣ ΠΑΡΑΠΟΜΠΗΣ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ

ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ πατήστε εδώ

Όλα τα αγκάθια με τις νέες συμβάσεις του ΕΟΠΥΥ!

Τετάρτη 20 Ιούνιος 2018

Γράφει ο Ευάγγελος Φραγκούλης, Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Γενικής Ιατρικής

Μικρός αριθμός συναδέλφων, συμπεριλαμβανομένου και εμένα, ανταποκρίθηκαμε στη πρόσκληση του ΕΟΠΥΥ για σύμβαση με ιδιώτες Οικογενειακούς Ιατρούς.Πολλοί από εμάς το επιλέξαμε θέλοντας να βάλουμε πλάτη στην θέσπιση επιτέλους και στην Ελλάδα ενός οργανωμένου συστήματος ΠΦΥ βασισμένου στον οικογενειακό ιατρό, προς χάρη τόσο της ειδικότητας μας, που θα αποκτούσε τη θέση που της αρμόζει και που κατέχει σε όλα τα σύγχρονα συστήματα υγείας, αλλά και του πολίτη που θα απολάμβανε καλύτερες υπηρεσίες υγείας σε χαμηλότερο κόστος.

Και το επιλέξαμε αποδεχούμενοι μια εκ των προτέρων γνωστή μείωση της αποζημίωσης μας ανά επίσκεψη της τάξης του 45% (από 10 ευρώ μικτά στα 5,5 ευρώ) και ένα σημαντικότατο περιορισμό των βαθμών ελευθερίας μας (επιβολή ωραρίου, συγκεκριμένος αριθμός ημερών άδειας, ραντεβού που θα κλείνονται από call center, κλπ).

Δυστυχώς οι όποιες προσδοκίες μας διαψεύστηκαν. Το σχέδιο σύμβασης που δόθηκε από τον ΕΟΠΥΥ, μνημείο προχειρότητας με λάθος (;) σε κομβικής σημασίας θέμα- αν επιτρέπεται να λαμβάνουμε αμοιβή για ασθενείς της λίστας μας που μας επισκέπτονται εκτός του δεσμευμένου από τον ΕΟΠΥΥ καθημερινού τετράωρου, οι ομιχλώδεις και ελλείπεις διευκρινήσεις που δόθηκαν για το πώς θα λειτουργεί ένας οικογενειακός ιατρός συμβεβλημένος με τον ΕΟΠΥΥ, καθώς και η απουσία διορθωτικών κινήσεων, που ζητήσαμε μετ’ επιτάσεως και που παραπέμπονται στις καλένδες, μας αναγκάζουν να υπαναχωρήσουμε από την πρόθεση μας να συμβληθούμε με τον ΕΟΠΥΥ.

Ο ΕΟΠΥΥ πρέπει να έρθει προ των ευθυνών του προς τους ασφαλισμένους του, έστω την ύστατη στιγμή- αύριο λήγει η προθεσμία για την υπογραφή των συμβάσεων όσων «πέτυχαν» στην πρόσκληση ενδιαφέροντος… Μάλιστα έχει ανακοινώσει πως στις 15 Ιουλίου λύονται οι μέχρι τώρα συμβάσεις του με Γενικούς Γιατρούς, Παθολόγους και Παιδιάτρους.

Οι πολίτες της χώρας δυστυχώς δεν θα μπορούν να βρουν γιατρό για να καλύψουν τις ανάγκες υγείας τους σε πρωτοβάθμιο επίπεδο, καθώς άνω του 70% του πληθυσμού των αστικών περιοχών ήταν προγραμματισμένο να εξυπηρετηθούν από ιδιώτες συμβεβλημένους, κι αυτό πριν από την παταγώδη αποτυχία των προκηρύξεων των ΤΟΜΥ, που όσο κι αν ψάχνουν γιατρούς δεν βρίσκουν…

Για να αποφευχθεί ο ορατός επερχόμενος κίνδυνος, το Υπουργείο Υγείας και ο ΕΟΠΥΥ πρέπει να απαντήσουν μια σειρά από ερωτήματα μας και μάλιστα να δώσουν και τη σωστή απάντηση σε αυτά…