Έχουμε 98 επισκέπτες  σε σύνδεση
KOZANH 21/12/12 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ E-mail

 

 

 

 

Οι κυβερνητικοί αλαλαγμοί νίκης, μετά την απόφαση εκταμίευσης του «μεγάλου» δανείου διάσωσης, προκάλεσαν ισχυρότατες τεκτονικές δονήσεις δημιουργώντας τάση εξόδου από την βαθιά απογοήτευση και απελπισία σε πλήθος επαγγελματιών, όλων των κλάδων, αλλά και στον απλό κόσμο, αναγεννώντας την ελπίδα αποκατάστασης, έστω και σταδιακής, των ερειπίων, που άφησαν πίσω τους προηγούμενοι και παρόντες εθνοσωτήρες.

 

Το μεγάλο θύμα, της στιγμιαίας οφθαλμαπάτης διάσωσης, είναι ο κλάδος της υγείας, γιατί σ` αυτόν εμπλέκεται και ταυτόχρονα από αυτόν εξαρτάται ολόκληρη η κοινωνία – πάροχοι και χρήστες υπηρεσιών υγείας.

 

Ο ΕΟΠΥΥ, που αποτέλεσε το μεγαλύτερο διαχρονικά ταχυδακτυλουργικό κόλπο εξαφάνισης του δημόσιου ασφαλιστικού συστήματος, έδωσε την ελπίδα ότι θα μπορούσε να επιβιώσει, χρηματοδοτούμενος από το περίσσευμα της πρώτης δόσης του δανείου.

Οι ταχυδακτυλουργοί διαχειριστές του, καλλιεργώντας και επιτείνοντας αυτή την ελπιδική  οφθαλμαπάτη, δημιούργησαν το eΔΑΠΥ, την ηλεκτρονική υπηρεσία  κατάθεσης των πιστοποιημένων οφειλών του Δημοσίου στους παρόχους υπηρεσιών υγείας.

Στο χρόνο λειτουργίας του απεδείχθη ότι το σύστημα απευθύνεται μόνο σε αλάνθαστους χρήστες, αφού μετά την οριστικοποίηση της κατάθεσης δεν επιδέχεται καμία διόρθωση ή και συμπλήρωση παραστατικών οφειλής.

Επί πλέον για τους επιρρεπείς στα λάθη χρήστες, ο ΕΟΠΥΥ δεν προέβλεψε ή δεν ήθελε να προβλέψει την ύπαρξη γραφείου διεκπεραίωσης σφαλμάτων, επιβεβαιώνοντας έτσι τη ρήση ή τον εξαρχής στόχο της διοίκησής του, ότι  «αν δεν πληρώσεις, δεν μαθαίνεις».

Βέβαια, οφείλουμε να παραδεχθούμε ότι μετά το πολυδιαφημισμένο μέτρο διάσωσης PSI και το πρόσφατο, της επαναγοράς ομολόγων, η εφαρμογή και χρήση του eΔΑΠΥ αποτελεί ένα καλό τρόπο απομείωσης των χρεών του ΕΟΠΥΥ κατά μερικά εκατομμύρια, εις βάρος των παρόχων αλλά και των χρηστών των υπηρεσιών υγείας.

Ο μόνος τρόπος για να ελεγχθούν οι κυβερνητικές πολιτικές «διάσωσης», φαίνεται να είναι η δικαστική διεκδίκηση και διαφύλαξη των δικαιωμάτων μας, γιατί όπως έχει ανακοινωθεί και από την ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ της ΝΔ, στην ιεράρχηση των κριτηρίων εξόφλησης των οφειλών θα λαμβάνονται υπόψη:

  1. ποινές και πρόστιμα σε περίπτωση καθυστέρησης, όπως τόκοι υπερημερίας
  2. η αντιμετώπιση επιτακτικών και επειγουσών αναγκών, που θα έχουν κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις, π.χ. η συνέχιση της λειτουργίας των υπηρεσιών,
  3. οι κίνδυνοι προσφυγής εναντίον των υπηρεσιών, που θα αυξάνουν το κόστος της οφειλής.

 

 

 

Ο Πρόεδρος                                            Ο Γραμματέας

Βασίλειος Βασιλακόπουλος                     Αγάπιος Γαβριηλίδης

 
Copyright © 2012 ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ.
Ξ. Τριανταφυλλίδη 19 Κοζάνη 5011 TΗΛ: 2461034652
Για καλύτερη εμφάνιση χρησιμοποιείτε τον Firefox
ΚΑΝΟΝΕΣ ΠΑΡΑΠΟΜΠΗΣ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ

ΚΑΝΟΝΕΣ ΠΑΡΑΠΟΜΠΗΣ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ

ΤΙ ΠΙΘΑΝΑ ΙΣΧΥΕΙ ΜΕΤΑ 15/7/2018

πατήστε εδώ

 
ΚΑΝΟΝΕΣ ΠΑΡΑΠΟΜΠΗΣ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ

ΚΑΝΟΝΕΣ ΠΑΡΑΠΟΜΠΗΣ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ

ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ πατήστε εδώ

 
Όλα τα αγκάθια με τις νέες συμβάσεις του ΕΟΠΥΥ!

Όλα τα αγκάθια με τις νέες συμβάσεις του ΕΟΠΥΥ!

 

Τετάρτη 20 Ιούνιος 2018

 

Γράφει ο Ευάγγελος Φραγκούλης, Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Γενικής Ιατρικής

 

 

 

Μικρός αριθμός συναδέλφων, συμπεριλαμβανομένου και εμένα, ανταποκρίθηκαμε στη πρόσκληση του ΕΟΠΥΥ για σύμβαση με ιδιώτες Οικογενειακούς Ιατρούς.Πολλοί από εμάς το επιλέξαμε θέλοντας να βάλουμε πλάτη στην θέσπιση επιτέλους και στην Ελλάδα ενός οργανωμένου συστήματος ΠΦΥ βασισμένου στον οικογενειακό ιατρό, προς χάρη τόσο της ειδικότητας μας, που θα αποκτούσε τη θέση που της αρμόζει και που κατέχει σε όλα τα σύγχρονα συστήματα υγείας, αλλά και του πολίτη που θα απολάμβανε καλύτερες υπηρεσίες υγείας σε χαμηλότερο κόστος.


Και το επιλέξαμε αποδεχούμενοι μια εκ των προτέρων γνωστή μείωση της αποζημίωσης μας ανά επίσκεψη της τάξης του 45% (από 10 ευρώ μικτά στα 5,5 ευρώ) και ένα σημαντικότατο περιορισμό των βαθμών ελευθερίας μας (επιβολή ωραρίου, συγκεκριμένος αριθμός ημερών άδειας, ραντεβού που θα κλείνονται από call center, κλπ).


Δυστυχώς οι όποιες προσδοκίες μας διαψεύστηκαν. Το σχέδιο σύμβασης που δόθηκε από τον ΕΟΠΥΥ, μνημείο προχειρότητας με λάθος (;) σε κομβικής σημασίας θέμα- αν επιτρέπεται να λαμβάνουμε αμοιβή για ασθενείς της λίστας μας που μας επισκέπτονται εκτός του δεσμευμένου από τον ΕΟΠΥΥ καθημερινού τετράωρου, οι ομιχλώδεις και ελλείπεις διευκρινήσεις που δόθηκαν για το πώς θα λειτουργεί ένας οικογενειακός ιατρός συμβεβλημένος με τον ΕΟΠΥΥ, καθώς και η απουσία διορθωτικών κινήσεων, που ζητήσαμε μετ’ επιτάσεως και που παραπέμπονται στις καλένδες, μας αναγκάζουν να υπαναχωρήσουμε από την πρόθεση μας να συμβληθούμε με τον ΕΟΠΥΥ.


Ο ΕΟΠΥΥ πρέπει να έρθει προ των ευθυνών του προς τους ασφαλισμένους του, έστω την ύστατη στιγμή- αύριο λήγει η προθεσμία για την υπογραφή των συμβάσεων όσων «πέτυχαν» στην πρόσκληση ενδιαφέροντος… Μάλιστα έχει ανακοινώσει πως στις 15 Ιουλίου λύονται οι μέχρι τώρα συμβάσεις του με Γενικούς Γιατρούς, Παθολόγους και Παιδιάτρους.


Οι πολίτες της χώρας δυστυχώς δεν θα μπορούν να βρουν γιατρό για να καλύψουν τις ανάγκες υγείας τους σε πρωτοβάθμιο επίπεδο, καθώς άνω του 70% του πληθυσμού των αστικών περιοχών ήταν προγραμματισμένο να εξυπηρετηθούν από ιδιώτες συμβεβλημένους, κι αυτό πριν από την παταγώδη αποτυχία των προκηρύξεων των ΤΟΜΥ, που όσο κι αν ψάχνουν γιατρούς δεν βρίσκουν…


Για να αποφευχθεί ο ορατός επερχόμενος κίνδυνος, το Υπουργείο Υγείας και ο ΕΟΠΥΥ πρέπει να απαντήσουν μια σειρά από ερωτήματα μας και μάλιστα να δώσουν και τη σωστή απάντηση σε αυτά…

Περισσότερα...