Έχουμε 106 επισκέπτες  σε σύνδεση
KOZANH 21/12/12 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ E-mail

 

 

 

 

Οι κυβερνητικοί αλαλαγμοί νίκης, μετά την απόφαση εκταμίευσης του «μεγάλου» δανείου διάσωσης, προκάλεσαν ισχυρότατες τεκτονικές δονήσεις δημιουργώντας τάση εξόδου από την βαθιά απογοήτευση και απελπισία σε πλήθος επαγγελματιών, όλων των κλάδων, αλλά και στον απλό κόσμο, αναγεννώντας την ελπίδα αποκατάστασης, έστω και σταδιακής, των ερειπίων, που άφησαν πίσω τους προηγούμενοι και παρόντες εθνοσωτήρες.

 

Το μεγάλο θύμα, της στιγμιαίας οφθαλμαπάτης διάσωσης, είναι ο κλάδος της υγείας, γιατί σ` αυτόν εμπλέκεται και ταυτόχρονα από αυτόν εξαρτάται ολόκληρη η κοινωνία – πάροχοι και χρήστες υπηρεσιών υγείας.

 

Ο ΕΟΠΥΥ, που αποτέλεσε το μεγαλύτερο διαχρονικά ταχυδακτυλουργικό κόλπο εξαφάνισης του δημόσιου ασφαλιστικού συστήματος, έδωσε την ελπίδα ότι θα μπορούσε να επιβιώσει, χρηματοδοτούμενος από το περίσσευμα της πρώτης δόσης του δανείου.

Οι ταχυδακτυλουργοί διαχειριστές του, καλλιεργώντας και επιτείνοντας αυτή την ελπιδική  οφθαλμαπάτη, δημιούργησαν το eΔΑΠΥ, την ηλεκτρονική υπηρεσία  κατάθεσης των πιστοποιημένων οφειλών του Δημοσίου στους παρόχους υπηρεσιών υγείας.

Στο χρόνο λειτουργίας του απεδείχθη ότι το σύστημα απευθύνεται μόνο σε αλάνθαστους χρήστες, αφού μετά την οριστικοποίηση της κατάθεσης δεν επιδέχεται καμία διόρθωση ή και συμπλήρωση παραστατικών οφειλής.

Επί πλέον για τους επιρρεπείς στα λάθη χρήστες, ο ΕΟΠΥΥ δεν προέβλεψε ή δεν ήθελε να προβλέψει την ύπαρξη γραφείου διεκπεραίωσης σφαλμάτων, επιβεβαιώνοντας έτσι τη ρήση ή τον εξαρχής στόχο της διοίκησής του, ότι  «αν δεν πληρώσεις, δεν μαθαίνεις».

Βέβαια, οφείλουμε να παραδεχθούμε ότι μετά το πολυδιαφημισμένο μέτρο διάσωσης PSI και το πρόσφατο, της επαναγοράς ομολόγων, η εφαρμογή και χρήση του eΔΑΠΥ αποτελεί ένα καλό τρόπο απομείωσης των χρεών του ΕΟΠΥΥ κατά μερικά εκατομμύρια, εις βάρος των παρόχων αλλά και των χρηστών των υπηρεσιών υγείας.

Ο μόνος τρόπος για να ελεγχθούν οι κυβερνητικές πολιτικές «διάσωσης», φαίνεται να είναι η δικαστική διεκδίκηση και διαφύλαξη των δικαιωμάτων μας, γιατί όπως έχει ανακοινωθεί και από την ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ της ΝΔ, στην ιεράρχηση των κριτηρίων εξόφλησης των οφειλών θα λαμβάνονται υπόψη:

  1. ποινές και πρόστιμα σε περίπτωση καθυστέρησης, όπως τόκοι υπερημερίας
  2. η αντιμετώπιση επιτακτικών και επειγουσών αναγκών, που θα έχουν κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις, π.χ. η συνέχιση της λειτουργίας των υπηρεσιών,
  3. οι κίνδυνοι προσφυγής εναντίον των υπηρεσιών, που θα αυξάνουν το κόστος της οφειλής.

 

 

 

Ο Πρόεδρος                                            Ο Γραμματέας

Βασίλειος Βασιλακόπουλος                     Αγάπιος Γαβριηλίδης

 
Copyright © 2012 ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ.
Ξ. Τριανταφυλλίδη 19 Κοζάνη 5011 TΗΛ: 2461034652
Για καλύτερη εμφάνιση χρησιμοποιείτε τον Firefox
ΕΚΔΟΘΗΚΕ ΤΟ ΦΕΚ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ

Εκδόθηκε το ΦΕΚ για τον χρόνο εργασίας των νοσοκομειακών γιατρών

  • Από Μαρία Τσιλιμιγκάκη
  • 17 Νοεμβρίου 2017 |

Είναι απορίας άξιο να δούμε πως και που θα εφαρμοστεί το νέο ωράριο εργασίας των γιατρών καθώς η υποστελέχωση δεν αφήνει πολλά περιθώρια αισιοδοξίας...

Διαβάστε τι αναφέρουν τα επίμαχα άρθρα 3, 4 και 5:

Ωράριο και διάρκεια εργασίας (άρθρα 6, 7, 16 και 22 παρ. 1 της Οδηγίας 2003/88/ΕΚ)

1. Το τακτικό ωράριο των νοσοκομειακών ιατρών είναι επτάωρο, συνεχές, πρωινό και πενθήμερο από Δευτέρα έως Παρασκευή, από 8:00 έως 15:00.
2. Το τακτικό ωράριο των ιατρών των υπηρετούντων στις μονάδες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας είναι επτάωρο και πενθήμερο από Δευτέρα έως Παρασκευή και καθορίζεται, σύμφωνα με την παρ. 4 του άρθρου 4, τις παραγράφους 3 και 5 του άρθρου 5, την παρ. 3 του άρθρου 8 και την παρ. 2 του άρθρου 9 του ν. 4486/2017 (Α΄ 115).
3. Η εβδομαδιαία διάρκεια εργασίας των ιατρών της παρ. 1 του άρθρου 1 δεν μπορεί να υπερβαίνει τις σαράντα οκτώ (48) ώρες εργασίας με περίοδο αναφοράς (μέσο όρο) τους τέσσερις (4) μήνες, συμπεριλαμβανομένων των εφημεριών. Στον υπολογισμό του μέσου όρου δεν προσμετρώνται ή παραμένουν ουδέτερες η ετήσια άδεια και οι άδειες ασθενείας.
4.α) Σε κάθε περίπτωση η διάρκεια εργασίας δεν μπορεί να υπερβαίνει το απόλυτο όριο των εξήντα (60) ωρών εργασίας την εβδομάδα, συμπεριλαμβανομένων των εφημεριών.

Περισσότερα...
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΙΣ

 

Αθήνα 7.11.2017

 

Δελτίο Τύπου

 

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος στηρίζει τα δίκαια αιτήματα των Νοσοκομειακών ιατρών και τις θέσεις τους, σχετικά με το Σχέδιο Νόμου για την οργάνωση του χρόνου εργασίας των Νοσοκομειακών Ιατρών.

Στηρίζει τις κινητοποιήσεις τους την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2017 και την απεργία κατά την ημέρα ψήφισης του Νομοσχεδίου στη Βουλή.

Καλεί όλους τους Νοσοκομειακούς ιατρούς να συμμετάσχουν ενεργά στις παραπάνω κινητοποιήσεις.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ Π.Ι.Σ.

 

 
Ι.Σ.Μαγνησίας προς Πρόεδρο Π.Ι.Σ.

Επιστολή ΙΣ Μαγνησίας προς τον Πρόεδρο του ΠΙΣ

Βόλος, 31/10/2017

Προς τον

Πρόεδρο του Π.Ι.Σ.

κύριο Μιχαήλ Βλασταράκο - Αρ.Πρωτ.: 001342

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟ Π.Ι.Σ.

Κύριε πρόεδρε,

ο Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας (Ι.Σ.Μ.) στο Δ.Σ. της 30ης Οκτωβρίου 2017 αποφάσισε ομόφωνα με παρόντα και τα 11 μέλη του να σας αποστείλει την επιστολή που ακολουθεί για όσα μας αφορούν:

Ο Ι.Σ.Μ. παρακολουθεί τις αρνητικές εξελίξεις που αφορούν στο ιατρικό σώμα και ανησυχεί ιδιαίτερα γι’ αυτό.

Ιδιαίτερα αρνητική εξέλιξη είναι η πρόσφατη απόφαση του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. για συμψηφισμό των οφειλομένων ποσών προς τους κλινικοεργαστηριακούς και εργαστηριακούς συμβεβλημένους ιατρούς με τον Οργανισμό, με το claw –back και rebate, που αφορά στον καθένα από αυτούς. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, μετά τον συμψηφισμό, οι περισσότεροι από αυτούς τους συναδέλφους μας που έχουν μικρά και μεσαία ιατρεία να καλούνται να επιστρέψουν στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. τελεσιγραφικώς τεράστια ποσά, γεγονός που τους οδηγεί σε οικονομική ασφυξία και σε κλείσιμο των ιατρείων τους.

Το κυριότερο όμως είναι ότι τίθεται θέμα ηθικής τάξης διότι ενεργοποιήθηκε όλως αιφνιδίως η υπουργική απόφαση του 2014 που με αυθαίρετο και άγνωστο τρόπο καθόριζε το ατομικό πλαφόν ανά πάροχο, χωρίς όμως παράλληλα να επιτρέπει στον συμβεβλημένο ιατρό να διακόπτει την παροχή των υπηρεσιών του προς τους ασφαλισμένους, όταν συμπληρώσει το ατομικό του πλαφόν.

Αντιθέτως υπάρχει και η σχετική οδηγία της διοίκησης του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. που το απαγορεύει, απειλώντας με ποινές τους ιατρούς που διακόπτουν την παροχή υπηρεσιών τους προς τους ασφαλισμένους όταν συμπληρώσουν το ατομικό τους πλαφόν. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι συμβεβλημένοι ιατροί να συνεχίζουν να παρέχουν τις υπηρεσίες τους, ασχέτως του ορίου που τους καθορίσθηκε, και βεβαίως αυτό οδήγησε στο να καλούνται σήμερα οι περισσότεροι από αυτούς τους συναδέλφους να επιστρέψουν τεράστια ποσά, γεγονός που απειλεί την βιωσιμότητα των ιατρείων τους.

Με το πονηρό αυτό τέχνασμα οι ασφαλισμένοι όλης της χώρας εξυπηρετήθηκαν με απόλυτα ικανοποιητικό τρόπο, ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ. καμαρώνει που κάλυψε τις ανάγκες σε εξετάσεις του πληθυσμού και οι ιατροί ως κορόιδα, καλούνται να πληρώσουν, αντί να αμειφθούν, για τις υψηλού επιπέδου υπηρεσίες που παρείχαν στους ασφαλισμένους όλα αυτά τα χρόνια.

Κύριε πρόεδρε γιατί επετράπη να υλοποιηθεί η απαράδεκτη αυτή απόφαση εις βάρος των συναδέλφων μας από αυτούς που λόγω θεσμικής θέσεως θα έπρεπε να την αποτρέψουν;

Όπως είναι αυτονόητο άμεσα θα πρέπει να αναληφθούν πρωτοβουλίες από τον Π.Ι.Σ. προκειμένου να αποσοβηθούν οι ιδιαίτερα καταστροφικές και ανήθικες αυτές αποφάσεις που πλήττουν τους ιατρούς όλης της χώρας, που βρίσκονται σε απόγνωση και είναι δικαιολογημένα εξοργισμένοι από αυτές τις εξελίξεις.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας προτείνει :

Περισσότερα...