Έχουμε 89 επισκέπτες  σε σύνδεση
Δικαιολογητικά για επίδομα ανεργίας (Ο.Α.Ε.Δ.) E-mail

Δικαιολογητικά για επίδομα ανεργίας (Ο.Α.Ε.Δ.)

1) Το τελευταίο 14μηνο αφαιρουμένων των 2 μηνών πριν την απόλυση χρειάζονται τουλάχιστον 125 ημερομίσθια – ένσημα)
Οι εποχιακά απασχολούμενοι χρειάζονται ΜΟΝΟ 100 ένσημα στο 14μηνο (μείον 2 μήνες) αν έχουν εργασθεί μια σαιζόν & 100 τα τελευταία 12μηνα όσοι έχουν εργασθεί 2 σαιζόν.
2)Οι νέοι (δηλαδή όσοι δεν έχουν ξαναπάρει επίδομα ανεργίας) επιδοτούμενοι χρειάζονται επιπλέον :
Από 80 ημερομίσθια για κάθε ένα από τα 2 προηγούμενα χρόνια από την εγγραφή.
Οι νέοι επιδοτούμενοι αντί για το (Α) μπορούν να έχουν 200 ημερομίσθια στην τελευταία πρι την απόλυση 2ετία μείον 2 μήνες).

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ
1. Καταγγελία Σύμβασης Εργασίας (Απόλυση) με πρωτότυπη υπογραφή του Εργοδότη.
2. Ένσημα 2 τελευταίων ετών.
3. Οικογενειακό Βιβλιάριο Ασθενείας (εφόσον υπάρχουν προστατευόμενα μέλη).
4. Υπεύθυνη δήλωση του νόμου 1599/86 (το κείμενο που θα γράψετε θα σας το πουν στο αρμόδιο τμήμα).
5. Κάρτα Ανεργίας από το Γραφείο Εργασίας (Η/Υ).

6. α) Εφ’ όσον εγγράφεστε για Επίδομα Ανεργίας από την 1η Ιανουαρίου κάθε χρόνου έως και την 31η Μαρτίου φέρνετε το τελευταίο εκκαθαριστικό σημείωμα της Εφορίας (Πρωτότυπο & φωτοαντίγραφο συν ένα χαρτόσημο των 80δρχ. για την επικύρωση της φωτοτυπίας). Όπως επίσης και αν εγγράφεστε από 1ης Ιουλίου έως 31η Δεκεμβρίου κάθε χρόνου διότι συνήθως από την 1η Ιουλίου και μετά έχουν ήδη έλθει τα πρώτα Εκκαθαριστικά από την Εφορία.
β) Από την 1η Απριλίου έως και την 30η Ιουνίου κάθε χρόνου φέρνετε το Αντίγραφο της Φορολογικής Δήλωσης που υποβάλετε.
Σημείωση για τους εποχιακά απασχολούμενους.
· Τα ένσημα των 2 μηνών πριν την απόλυση με Βεβαίωση Εργοδότη και
· Βεβαίωση εποχικότητας της εργασίας τους (εξαιρούνται τα Τουριστικά Επαγγέλματα).

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

· Προθεσμία για εγγραφή υπάρχει έως 59 ημερολογιακές ημέρες από την απόλυση.
· Η επιδότηση αρχίζει την 7η μετά την απόλυση ημέρα εφόσον έχει προηγηθεί εγγραφή για ανεργία (δηλ. Το Δελτίο Ανεργίας που σας εκδίδουμε στο ισόγειο στον Η/Υ).
· Αν στις κρίσιμες περιόδους υπάρχει στράτευση, ασθένεια, τοκετός κτλ γίνεται επιμήκυνση για το αντίστοιχο διάστημα σε προηγούμενα 2 έτη.
· Αν κάποιος ασφαλισμένος έχει πάνω από 500.000δρχ. έσοδα από Εμπορικές Επιχειρήσεις ή Ελεύθερα Επαγγέλματα (στο εκκαθαριστικό της Εφορίας) δεν δικαιούται Ταμείο Ανεργίας εκτός αν γίνει Διακοπή Επιτηδεύματος στην Εφορία.

ΠΡΟΣΟΧΗ
Μπορείτε και Πρέπει να έλθετε να εγγραφείτε έχοντας ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΩΣ την Καταγγελία Σύμβασης με Πρωτότυπη Υπογραφή του Εργοδότη (ΟΧΙ Φωτοτυπία ή από καρμπόν), την Ταυτότητα σας και τον Αριθμό του Βιβλιαρίου Ενσήμων σας έστω και αν σας λείπουν κάποια από τα λοιπά δικαιολογητικά π.χ. Ένσημα που δεν έχουν κολληθεί όλα κλπ. Η εγγραφή σας μένει σε ΕΚΚΡΕΜΟΤΗΤΑ μέχρι να προσκομίσετε ότι λείπει.
ΜΗΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΤΕ ΔΙΟΤΙ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΤΕ ΝΑ ΧΑΣΕΤΕ ΤΗΝ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ!!!
Για να γίνει η εγγραφή σας πρέπει να εχει περάσει ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΙΑ ΜΕΡΑ από την ημέρα που αναφέρεται στην καταγγελία πως είναι η τελευταία που εργαστήκατε.
ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΥΘΗΜΕΡΟΝ
π.χ. αναγράφεται στην Καταγγελία Σύμβασης …. Ημέρα απόλυσης 20/10/98. Αυτή την ημέρα είσθε εργαζόμενος. ΠΡΕΠΕΙ να έλθετε από την ακριβώς επόμενη έχετε περιθώριο έως και 59 ημέρες μετά π.χ. απόλυση 20/10/98 έρχεσθε από την 21/10/98 έως και την 19/12/98. ΟΧΙ ΜΕΤΑ!!! Η πληρωμή ξεκινάει από την ημερομηνία εγγραφής.
Αν παρ όλα αυτά έλθετε αργότερα θα βγεί ΑΠΟΡΡΙΠΤΙΚΗ επιδότηση για την οποία θα πρέπει να κάνετε ΕΝΣΤΑΣΗ και θα πάρετε την απάντηση για το αν επιδοτήστε τελικά ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΔΥΟ (2) ΜΗΝΕΣ.
Σε περίπτωση που τα ένσημα σας δεν επαρκούν για να πάρετε πλήρη Επιδότηση ρωτήστε αν μπορείτε να παίρνετε το 3μηνο βοήθημα. Δηλ. για κάθε 3 μήνες που δεν έχετε βρει δουλειά και με την προϋπόθεση πως ανανεώνετε κάθε μήνα το δελτίο Ανεργίας σας τότε στο τέλος του κάθε 3μηνου παίρνετε ένα βοήθημα.

 
Copyright © 2012 ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ.
Ξ. Τριανταφυλλίδη 19 Κοζάνη 5011 TΗΛ: 2461034652
Για καλύτερη εμφάνιση χρησιμοποιείτε τον Firefox
Βγήκαν «λαβράκια» από την συνάντηση Ξανθού με ΟΕΝΓΕ και Σωματεία Νοσοκομείων

Βγήκαν «λαβράκια» από την συνάντηση Ξανθού με ΟΕΝΓΕ και Σωματεία Νοσοκομείων

Η χθεσινή συνάντηση ανάμεσα στον υπουργό υγείας κ. Ξανθό και την ΟΕΝΓΕ αλλά και σωματεία εργαζομένων μπορεί να μην έδωσε λύσεις στα αιτήματα των εργαζομένων όμως έβγαλε «λαβράκια» για τους σχεδιασμούς του υπ Υγείας.

Από την συνάντηση προέκυψε:

  1. Ότι δεν υπάρχει καμία ειλημμένη απόφαση για μόνιμες προσλήψεις Γιατρών και Εργαζομένων στα Νοσοκομεία για το 2019.
  2. Οι επικουρικοί γιατροί μετά το τέλος της θητείας απολύονται και στη θέση τους θα προσληφθούν νέοι επικουρικοί από τους πίνακες των ΥΠΕ.
  3. Οι επικουρικοί εργαζόμενοι βρίσκονται στον «αέρα» αφού για να παραμείνουν στη θέση τους θα πρέπει να είναι τυχεροί και να περιέχονται στους πίνακες των αποτελεσμάτων της προκήρυξης των 1200 θέσεων που σύμφωνα με το υπουργείο θα βγει το Φθινόπωρο.
  4. Μετά την λήξη των ατομικών συμβάσεων των εργαζομένων στις υποστηρικτικές υπηρεσίες θα υπάρξουν νέες προκηρύξεις με αμφίβολο το εργασιακό μέλλον των ήδη υπηρετούντων.
Περισσότερα...
 
«Ο Μαρξ ο Λένιν και το καθαρό-απέριττο «τραίνο» της Υγείας για όλους»

«Ο Μαρξ ο Λένιν και το καθαρό-απέριττο «τραίνο» της Υγείας για όλους», συνέντευξη με τον ομότιμο καθηγητή οικονομικών της Υγείας Γιάννη Κυριόπουλο

17|07|2018

O κος Γιάννης Κυριόπουλος κάνει «φύλλο και φτερό» τη βασική μαρξική θεωρία και την εφαρμογή της στα συστήματα υγείας, «από τον καθένα σύμφωνα με τις ικανότητές του, στον καθένα ανάλογα με τις ανάγκες του” , εξηγεί γιατί έχει γίνει πιο δυσχερής η πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας, και γιατί οι ανισότητες μεταξύ φτωχών και πλούσιων στην Ελλάδα είναι πλέον μεγαλύτερες, και τέλος αντιπαραβάλλει στο ελκυστικό και ανέφικτο motto, “δωρεάν και ίση υγεία για όλο το λαό”, ένα πραγματιστικό «τραίνο» (στην Υγεία), λιτό απέριττο και ευπρεπές στο οποίο θα μπορούν να επιβαίνουν όλοι. Υπό προϋποθέσεις, λέει ο κος Κυριόπουλος, θα υπάρχουν και βαγόνια πρώτης θέσης, και αυτοί που θα τα επιλέγουν θα πρέπει φυσικά να επιβαρύνονται τη διαφορά.

• Είναι σήμερα καθολική και πιο δίκαιη η πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας στη χώρα μας;

Προφανώς δεν υπάρχει βελτίωση των συνθηκών πρόσβασης στην ιατρική περίθαλψη. Το αντίθετο μάλιστα. Στη πρόσφατη περίοδο, όπως δείχνουν τα επίσημα στατιστικά δεδομένα η πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας έχει καταστεί δυσχερής και συνδέεται με τις ιδιωτικές πληρωμές και παραπληρωμές που συχνά οδηγούν σε καταστροφικές δαπάνες τα νοικοκυριά.
Ειδικότερα, το 14% των νοικοκυριών σύμφωνα με τη Eurostat δυσχεραίνεται στη προσπέλαση των υπηρεσιών υγείας -για οικονομικούς λόγους- ενώ το ποσοστό αυτό ανέρχεται στο 37% για το κατώτερο πεμτημόριο του πληθυσμού.
Η επιδείνωση των συνθηκών πρόσβασης οφείλεται στο συνδυασμό των χρονίωνστρεβλώσεων του υγειονομικού τομέα και των δυσμενών επιπτώσεων της κρίσης και των ατελέσφορων “μνημονιακών”πολιτικών. Όμως τα φαινόμενα αυτά κατανέμονται με διαφορετική ένταση και έκταση στα διάφορα στρώματα του πληθυσμού και παράγουν ανισότητες που ακυρώνουν το κριτήριο της ισότητας και την αρχή “ίση πρόσβαση για ίση ανάγκη“ ώστε να τίθεται σε αμφισβήτηση η φιλελεύθερη δημοκρατική παραδοχή για την ισότητα των ευκαιριών στις σύγχρονες ανοικτές κοινωνίες.

Περισσότερα...
 
ΚΑΝΟΝΕΣ ΠΑΡΑΠΟΜΠΗΣ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ

ΚΑΝΟΝΕΣ ΠΑΡΑΠΟΜΠΗΣ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ

ΤΙ ΠΙΘΑΝΑ ΙΣΧΥΕΙ ΜΕΤΑ 15/7/2018

πατήστε εδώ