Έχουμε 117 επισκέπτες  σε σύνδεση
Δικαιολογητικά για επίδομα ανεργίας (Ο.Α.Ε.Δ.) E-mail

Δικαιολογητικά για επίδομα ανεργίας (Ο.Α.Ε.Δ.)

1) Το τελευταίο 14μηνο αφαιρουμένων των 2 μηνών πριν την απόλυση χρειάζονται τουλάχιστον 125 ημερομίσθια – ένσημα)
Οι εποχιακά απασχολούμενοι χρειάζονται ΜΟΝΟ 100 ένσημα στο 14μηνο (μείον 2 μήνες) αν έχουν εργασθεί μια σαιζόν & 100 τα τελευταία 12μηνα όσοι έχουν εργασθεί 2 σαιζόν.
2)Οι νέοι (δηλαδή όσοι δεν έχουν ξαναπάρει επίδομα ανεργίας) επιδοτούμενοι χρειάζονται επιπλέον :
Από 80 ημερομίσθια για κάθε ένα από τα 2 προηγούμενα χρόνια από την εγγραφή.
Οι νέοι επιδοτούμενοι αντί για το (Α) μπορούν να έχουν 200 ημερομίσθια στην τελευταία πρι την απόλυση 2ετία μείον 2 μήνες).

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ
1. Καταγγελία Σύμβασης Εργασίας (Απόλυση) με πρωτότυπη υπογραφή του Εργοδότη.
2. Ένσημα 2 τελευταίων ετών.
3. Οικογενειακό Βιβλιάριο Ασθενείας (εφόσον υπάρχουν προστατευόμενα μέλη).
4. Υπεύθυνη δήλωση του νόμου 1599/86 (το κείμενο που θα γράψετε θα σας το πουν στο αρμόδιο τμήμα).
5. Κάρτα Ανεργίας από το Γραφείο Εργασίας (Η/Υ).

6. α) Εφ’ όσον εγγράφεστε για Επίδομα Ανεργίας από την 1η Ιανουαρίου κάθε χρόνου έως και την 31η Μαρτίου φέρνετε το τελευταίο εκκαθαριστικό σημείωμα της Εφορίας (Πρωτότυπο & φωτοαντίγραφο συν ένα χαρτόσημο των 80δρχ. για την επικύρωση της φωτοτυπίας). Όπως επίσης και αν εγγράφεστε από 1ης Ιουλίου έως 31η Δεκεμβρίου κάθε χρόνου διότι συνήθως από την 1η Ιουλίου και μετά έχουν ήδη έλθει τα πρώτα Εκκαθαριστικά από την Εφορία.
β) Από την 1η Απριλίου έως και την 30η Ιουνίου κάθε χρόνου φέρνετε το Αντίγραφο της Φορολογικής Δήλωσης που υποβάλετε.
Σημείωση για τους εποχιακά απασχολούμενους.
· Τα ένσημα των 2 μηνών πριν την απόλυση με Βεβαίωση Εργοδότη και
· Βεβαίωση εποχικότητας της εργασίας τους (εξαιρούνται τα Τουριστικά Επαγγέλματα).

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

· Προθεσμία για εγγραφή υπάρχει έως 59 ημερολογιακές ημέρες από την απόλυση.
· Η επιδότηση αρχίζει την 7η μετά την απόλυση ημέρα εφόσον έχει προηγηθεί εγγραφή για ανεργία (δηλ. Το Δελτίο Ανεργίας που σας εκδίδουμε στο ισόγειο στον Η/Υ).
· Αν στις κρίσιμες περιόδους υπάρχει στράτευση, ασθένεια, τοκετός κτλ γίνεται επιμήκυνση για το αντίστοιχο διάστημα σε προηγούμενα 2 έτη.
· Αν κάποιος ασφαλισμένος έχει πάνω από 500.000δρχ. έσοδα από Εμπορικές Επιχειρήσεις ή Ελεύθερα Επαγγέλματα (στο εκκαθαριστικό της Εφορίας) δεν δικαιούται Ταμείο Ανεργίας εκτός αν γίνει Διακοπή Επιτηδεύματος στην Εφορία.

ΠΡΟΣΟΧΗ
Μπορείτε και Πρέπει να έλθετε να εγγραφείτε έχοντας ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΩΣ την Καταγγελία Σύμβασης με Πρωτότυπη Υπογραφή του Εργοδότη (ΟΧΙ Φωτοτυπία ή από καρμπόν), την Ταυτότητα σας και τον Αριθμό του Βιβλιαρίου Ενσήμων σας έστω και αν σας λείπουν κάποια από τα λοιπά δικαιολογητικά π.χ. Ένσημα που δεν έχουν κολληθεί όλα κλπ. Η εγγραφή σας μένει σε ΕΚΚΡΕΜΟΤΗΤΑ μέχρι να προσκομίσετε ότι λείπει.
ΜΗΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΤΕ ΔΙΟΤΙ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΤΕ ΝΑ ΧΑΣΕΤΕ ΤΗΝ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ!!!
Για να γίνει η εγγραφή σας πρέπει να εχει περάσει ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΙΑ ΜΕΡΑ από την ημέρα που αναφέρεται στην καταγγελία πως είναι η τελευταία που εργαστήκατε.
ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΥΘΗΜΕΡΟΝ
π.χ. αναγράφεται στην Καταγγελία Σύμβασης …. Ημέρα απόλυσης 20/10/98. Αυτή την ημέρα είσθε εργαζόμενος. ΠΡΕΠΕΙ να έλθετε από την ακριβώς επόμενη έχετε περιθώριο έως και 59 ημέρες μετά π.χ. απόλυση 20/10/98 έρχεσθε από την 21/10/98 έως και την 19/12/98. ΟΧΙ ΜΕΤΑ!!! Η πληρωμή ξεκινάει από την ημερομηνία εγγραφής.
Αν παρ όλα αυτά έλθετε αργότερα θα βγεί ΑΠΟΡΡΙΠΤΙΚΗ επιδότηση για την οποία θα πρέπει να κάνετε ΕΝΣΤΑΣΗ και θα πάρετε την απάντηση για το αν επιδοτήστε τελικά ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΔΥΟ (2) ΜΗΝΕΣ.
Σε περίπτωση που τα ένσημα σας δεν επαρκούν για να πάρετε πλήρη Επιδότηση ρωτήστε αν μπορείτε να παίρνετε το 3μηνο βοήθημα. Δηλ. για κάθε 3 μήνες που δεν έχετε βρει δουλειά και με την προϋπόθεση πως ανανεώνετε κάθε μήνα το δελτίο Ανεργίας σας τότε στο τέλος του κάθε 3μηνου παίρνετε ένα βοήθημα.

 
Copyright © 2012 ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ.
Ξ. Τριανταφυλλίδη 19 Κοζάνη 5011 TΗΛ: 2461034652
Για καλύτερη εμφάνιση χρησιμοποιείτε τον Firefox
ΕΚΔΟΘΗΚΕ ΤΟ ΦΕΚ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ

Εκδόθηκε το ΦΕΚ για τον χρόνο εργασίας των νοσοκομειακών γιατρών

  • Από Μαρία Τσιλιμιγκάκη
  • 17 Νοεμβρίου 2017 |

Είναι απορίας άξιο να δούμε πως και που θα εφαρμοστεί το νέο ωράριο εργασίας των γιατρών καθώς η υποστελέχωση δεν αφήνει πολλά περιθώρια αισιοδοξίας...

Διαβάστε τι αναφέρουν τα επίμαχα άρθρα 3, 4 και 5:

Ωράριο και διάρκεια εργασίας (άρθρα 6, 7, 16 και 22 παρ. 1 της Οδηγίας 2003/88/ΕΚ)

1. Το τακτικό ωράριο των νοσοκομειακών ιατρών είναι επτάωρο, συνεχές, πρωινό και πενθήμερο από Δευτέρα έως Παρασκευή, από 8:00 έως 15:00.
2. Το τακτικό ωράριο των ιατρών των υπηρετούντων στις μονάδες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας είναι επτάωρο και πενθήμερο από Δευτέρα έως Παρασκευή και καθορίζεται, σύμφωνα με την παρ. 4 του άρθρου 4, τις παραγράφους 3 και 5 του άρθρου 5, την παρ. 3 του άρθρου 8 και την παρ. 2 του άρθρου 9 του ν. 4486/2017 (Α΄ 115).
3. Η εβδομαδιαία διάρκεια εργασίας των ιατρών της παρ. 1 του άρθρου 1 δεν μπορεί να υπερβαίνει τις σαράντα οκτώ (48) ώρες εργασίας με περίοδο αναφοράς (μέσο όρο) τους τέσσερις (4) μήνες, συμπεριλαμβανομένων των εφημεριών. Στον υπολογισμό του μέσου όρου δεν προσμετρώνται ή παραμένουν ουδέτερες η ετήσια άδεια και οι άδειες ασθενείας.
4.α) Σε κάθε περίπτωση η διάρκεια εργασίας δεν μπορεί να υπερβαίνει το απόλυτο όριο των εξήντα (60) ωρών εργασίας την εβδομάδα, συμπεριλαμβανομένων των εφημεριών.

Περισσότερα...
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΙΣ

 

Αθήνα 7.11.2017

 

Δελτίο Τύπου

 

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος στηρίζει τα δίκαια αιτήματα των Νοσοκομειακών ιατρών και τις θέσεις τους, σχετικά με το Σχέδιο Νόμου για την οργάνωση του χρόνου εργασίας των Νοσοκομειακών Ιατρών.

Στηρίζει τις κινητοποιήσεις τους την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2017 και την απεργία κατά την ημέρα ψήφισης του Νομοσχεδίου στη Βουλή.

Καλεί όλους τους Νοσοκομειακούς ιατρούς να συμμετάσχουν ενεργά στις παραπάνω κινητοποιήσεις.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ Π.Ι.Σ.

 

 
Ι.Σ.Μαγνησίας προς Πρόεδρο Π.Ι.Σ.

Επιστολή ΙΣ Μαγνησίας προς τον Πρόεδρο του ΠΙΣ

Βόλος, 31/10/2017

Προς τον

Πρόεδρο του Π.Ι.Σ.

κύριο Μιχαήλ Βλασταράκο - Αρ.Πρωτ.: 001342

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟ Π.Ι.Σ.

Κύριε πρόεδρε,

ο Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας (Ι.Σ.Μ.) στο Δ.Σ. της 30ης Οκτωβρίου 2017 αποφάσισε ομόφωνα με παρόντα και τα 11 μέλη του να σας αποστείλει την επιστολή που ακολουθεί για όσα μας αφορούν:

Ο Ι.Σ.Μ. παρακολουθεί τις αρνητικές εξελίξεις που αφορούν στο ιατρικό σώμα και ανησυχεί ιδιαίτερα γι’ αυτό.

Ιδιαίτερα αρνητική εξέλιξη είναι η πρόσφατη απόφαση του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. για συμψηφισμό των οφειλομένων ποσών προς τους κλινικοεργαστηριακούς και εργαστηριακούς συμβεβλημένους ιατρούς με τον Οργανισμό, με το claw –back και rebate, που αφορά στον καθένα από αυτούς. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, μετά τον συμψηφισμό, οι περισσότεροι από αυτούς τους συναδέλφους μας που έχουν μικρά και μεσαία ιατρεία να καλούνται να επιστρέψουν στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. τελεσιγραφικώς τεράστια ποσά, γεγονός που τους οδηγεί σε οικονομική ασφυξία και σε κλείσιμο των ιατρείων τους.

Το κυριότερο όμως είναι ότι τίθεται θέμα ηθικής τάξης διότι ενεργοποιήθηκε όλως αιφνιδίως η υπουργική απόφαση του 2014 που με αυθαίρετο και άγνωστο τρόπο καθόριζε το ατομικό πλαφόν ανά πάροχο, χωρίς όμως παράλληλα να επιτρέπει στον συμβεβλημένο ιατρό να διακόπτει την παροχή των υπηρεσιών του προς τους ασφαλισμένους, όταν συμπληρώσει το ατομικό του πλαφόν.

Αντιθέτως υπάρχει και η σχετική οδηγία της διοίκησης του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. που το απαγορεύει, απειλώντας με ποινές τους ιατρούς που διακόπτουν την παροχή υπηρεσιών τους προς τους ασφαλισμένους όταν συμπληρώσουν το ατομικό τους πλαφόν. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι συμβεβλημένοι ιατροί να συνεχίζουν να παρέχουν τις υπηρεσίες τους, ασχέτως του ορίου που τους καθορίσθηκε, και βεβαίως αυτό οδήγησε στο να καλούνται σήμερα οι περισσότεροι από αυτούς τους συναδέλφους να επιστρέψουν τεράστια ποσά, γεγονός που απειλεί την βιωσιμότητα των ιατρείων τους.

Με το πονηρό αυτό τέχνασμα οι ασφαλισμένοι όλης της χώρας εξυπηρετήθηκαν με απόλυτα ικανοποιητικό τρόπο, ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ. καμαρώνει που κάλυψε τις ανάγκες σε εξετάσεις του πληθυσμού και οι ιατροί ως κορόιδα, καλούνται να πληρώσουν, αντί να αμειφθούν, για τις υψηλού επιπέδου υπηρεσίες που παρείχαν στους ασφαλισμένους όλα αυτά τα χρόνια.

Κύριε πρόεδρε γιατί επετράπη να υλοποιηθεί η απαράδεκτη αυτή απόφαση εις βάρος των συναδέλφων μας από αυτούς που λόγω θεσμικής θέσεως θα έπρεπε να την αποτρέψουν;

Όπως είναι αυτονόητο άμεσα θα πρέπει να αναληφθούν πρωτοβουλίες από τον Π.Ι.Σ. προκειμένου να αποσοβηθούν οι ιδιαίτερα καταστροφικές και ανήθικες αυτές αποφάσεις που πλήττουν τους ιατρούς όλης της χώρας, που βρίσκονται σε απόγνωση και είναι δικαιολογημένα εξοργισμένοι από αυτές τις εξελίξεις.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας προτείνει :

Περισσότερα...