Έχουμε 86 επισκέπτες  σε σύνδεση
ΕΟΠΥΥ: ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΗΛΩΣΗΣ ΔΑΠΑΝΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΠΡΙΝ ΤΗΝ 1/1/2012 E-mail

Σε συνέχεια των από 16/11/2012 και 23/11/2012 ανακοινώσεων του Οργανισμού προς όλους τους παρόχους υγείας για την αποτύπωση όλων των απαιτήσεων πριν της ιδρύσεως του ΕΟΠΥΥ, συμπληρωματικά σας ενημερώνουμε τα ακόλουθα:

Α) Στην περίπτωση που, είστε γιατρός ή φαρμακοποιός και δεν διαθέτετε κωδικούς πρόσβασης στο eΔΑΠΥ πρέπει να εγγραφείτε για πρώτη φορά στην Ηλεκτρονική Υπηρεσία Πιστοποίησης (www.eopyy.gov.gr/ σύνδεσμος Εφαρμογές/ Υποβολές Υπολοίπων/ Εγγραφή Ιατρών – Φαρμακοποιών).

Ως εγγεγραμμένοι χρήστες είστε σε θέση να εισάγετε τον κωδικό χρήστη και το συνθηματικό σας για να συνδεθείτε στην Υπηρεσία Δήλωσης Δαπανών για Υπηρεσίες Υγείας πριν την 01/01/2012 (www.eopyy.gov.gr/ σύνδεσμος Εφαρμογές/ Υποβολές Υπολοίπων/ Πίνακας Υποβολών και Υπολοίπων).

Β) Στην περίπτωση που, είστε πάροχος υγείας και δεν καταφέρατε να πιστοποιηθείτε με την παραπάνω διαδικασία ή δεν ανήκετε στις παραπάνω κατηγορίες παρόχων υγείας πρέπει να εγγραφείτε για πρώτη φορά στην Ηλεκτρονική Υπηρεσία Πιστοποίησης (www.eopyy.gov.gr/ σύνδεσμος Εφαρμογές/ Υποβολές Υπολοίπων/ Εγγραφή Λοιπών Παρόχων Υγείας).

Στα Στοιχεία Εκπροσώπου δηλώνετε τα στοιχεία του ίδιου του γιατρού ή του φαρμακοποιού ή σε περίπτωση εταιρείας του νόμιμου εξουσιοδοτημένου εκπροσώπου, που θα είναι υπεύθυνος για την παραλαβή του κλειδαρίθμου.

Στα Στοιχεία Κληρονόμου ή Διαδόχου δηλώνετε τα στοιχεία του εξουσιοδοτημένου αντιπροσώπου, από τους κληρονόμους (για περίπτωση θανάτου) ή διαδόχους (σε περίπτωση διακοπής λειτουργίας της εργασίας) του αρχικού δικαιούχου, ως υπευθύνου συνεργασίας σχετικά με τα δηλωθέντα στοιχεία.

Με το πέρας της διαδικασίας πρέπει να τα εκτυπώσετε τα στοιχεία της εγγραφής σας και να τα προσκομίσετε σε οποιαδήποτε Περιφερειακή Διεύθυνση του ΕΟΠΥΥ. Εκεί θα πρέπει να προσκομίσετε εκκαθαριστικό της Εφορίας και φωτοτυπία βιβλιαρίου ΤΣΑΥ ή βεβαίωση ΑΜΚΑ ή συμβολαιογραφικό πληρεξούσιο προκειμένου να πραγματοποιηθεί έγκριση του αιτήματός σας και θα λάβετε τον κλειδάριθμο που σας αντιστοιχεί.

Στη συνέχεια πατήστε Ενεργοποίηση προκειμένου να προβείτε σε ενεργοποίηση του λογαριασμού που δημιουργήσατε κατά την Εγγραφή σας χρησιμοποιώντας τον κλειδάριθμο που παραλάβατε από την Περιφερειακή Διεύθυνση του ΕΟΠΥΥ.

Ως εγγεγραμμένοι χρήστες είστε σε θέση να εισάγετε τον κωδικό χρήστη και το συνθηματικό σας για να συνδεθείτε στην Υπηρεσία Δήλωσης Δαπανών για Υπηρεσίες Υγείας πριν την 01/01/2012 (www.eopyy.gov.gr/ σύνδεσμος Εφαρμογές/ Υποβολές Υπολοίπων/ Πίνακας Υποβολών και Υπολοίπων).

Επισημαίνουμε ότι η Οριστικοποίηση πραγματοποιείται ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΦΟΡΑ, μετά την ολοκλήρωση της καταχώρισης όλων των οφειλών και όλων των επιμέρους Ασφαλιστικών Ταμείων.

Η νέα καταληκτική ημερομηνία υποβολής ορίζεται στις 23-12-2012.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ - ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ - AΘΗΝΑ 4-12-2012

ISKozanis 5-12-12

Το έγγραφο του ΕΟΠΥΥ:

 
Copyright © 2012 ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ.
Ξ. Τριανταφυλλίδη 19 Κοζάνη 5011 TΗΛ: 2461034652
Για καλύτερη εμφάνιση χρησιμοποιείτε τον Firefox
Βγήκαν «λαβράκια» από την συνάντηση Ξανθού με ΟΕΝΓΕ και Σωματεία Νοσοκομείων

Βγήκαν «λαβράκια» από την συνάντηση Ξανθού με ΟΕΝΓΕ και Σωματεία Νοσοκομείων

Η χθεσινή συνάντηση ανάμεσα στον υπουργό υγείας κ. Ξανθό και την ΟΕΝΓΕ αλλά και σωματεία εργαζομένων μπορεί να μην έδωσε λύσεις στα αιτήματα των εργαζομένων όμως έβγαλε «λαβράκια» για τους σχεδιασμούς του υπ Υγείας.

Από την συνάντηση προέκυψε:

  1. Ότι δεν υπάρχει καμία ειλημμένη απόφαση για μόνιμες προσλήψεις Γιατρών και Εργαζομένων στα Νοσοκομεία για το 2019.
  2. Οι επικουρικοί γιατροί μετά το τέλος της θητείας απολύονται και στη θέση τους θα προσληφθούν νέοι επικουρικοί από τους πίνακες των ΥΠΕ.
  3. Οι επικουρικοί εργαζόμενοι βρίσκονται στον «αέρα» αφού για να παραμείνουν στη θέση τους θα πρέπει να είναι τυχεροί και να περιέχονται στους πίνακες των αποτελεσμάτων της προκήρυξης των 1200 θέσεων που σύμφωνα με το υπουργείο θα βγει το Φθινόπωρο.
  4. Μετά την λήξη των ατομικών συμβάσεων των εργαζομένων στις υποστηρικτικές υπηρεσίες θα υπάρξουν νέες προκηρύξεις με αμφίβολο το εργασιακό μέλλον των ήδη υπηρετούντων.
Περισσότερα...
 
«Ο Μαρξ ο Λένιν και το καθαρό-απέριττο «τραίνο» της Υγείας για όλους»

«Ο Μαρξ ο Λένιν και το καθαρό-απέριττο «τραίνο» της Υγείας για όλους», συνέντευξη με τον ομότιμο καθηγητή οικονομικών της Υγείας Γιάννη Κυριόπουλο

17|07|2018

O κος Γιάννης Κυριόπουλος κάνει «φύλλο και φτερό» τη βασική μαρξική θεωρία και την εφαρμογή της στα συστήματα υγείας, «από τον καθένα σύμφωνα με τις ικανότητές του, στον καθένα ανάλογα με τις ανάγκες του” , εξηγεί γιατί έχει γίνει πιο δυσχερής η πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας, και γιατί οι ανισότητες μεταξύ φτωχών και πλούσιων στην Ελλάδα είναι πλέον μεγαλύτερες, και τέλος αντιπαραβάλλει στο ελκυστικό και ανέφικτο motto, “δωρεάν και ίση υγεία για όλο το λαό”, ένα πραγματιστικό «τραίνο» (στην Υγεία), λιτό απέριττο και ευπρεπές στο οποίο θα μπορούν να επιβαίνουν όλοι. Υπό προϋποθέσεις, λέει ο κος Κυριόπουλος, θα υπάρχουν και βαγόνια πρώτης θέσης, και αυτοί που θα τα επιλέγουν θα πρέπει φυσικά να επιβαρύνονται τη διαφορά.

• Είναι σήμερα καθολική και πιο δίκαιη η πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας στη χώρα μας;

Προφανώς δεν υπάρχει βελτίωση των συνθηκών πρόσβασης στην ιατρική περίθαλψη. Το αντίθετο μάλιστα. Στη πρόσφατη περίοδο, όπως δείχνουν τα επίσημα στατιστικά δεδομένα η πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας έχει καταστεί δυσχερής και συνδέεται με τις ιδιωτικές πληρωμές και παραπληρωμές που συχνά οδηγούν σε καταστροφικές δαπάνες τα νοικοκυριά.
Ειδικότερα, το 14% των νοικοκυριών σύμφωνα με τη Eurostat δυσχεραίνεται στη προσπέλαση των υπηρεσιών υγείας -για οικονομικούς λόγους- ενώ το ποσοστό αυτό ανέρχεται στο 37% για το κατώτερο πεμτημόριο του πληθυσμού.
Η επιδείνωση των συνθηκών πρόσβασης οφείλεται στο συνδυασμό των χρονίωνστρεβλώσεων του υγειονομικού τομέα και των δυσμενών επιπτώσεων της κρίσης και των ατελέσφορων “μνημονιακών”πολιτικών. Όμως τα φαινόμενα αυτά κατανέμονται με διαφορετική ένταση και έκταση στα διάφορα στρώματα του πληθυσμού και παράγουν ανισότητες που ακυρώνουν το κριτήριο της ισότητας και την αρχή “ίση πρόσβαση για ίση ανάγκη“ ώστε να τίθεται σε αμφισβήτηση η φιλελεύθερη δημοκρατική παραδοχή για την ισότητα των ευκαιριών στις σύγχρονες ανοικτές κοινωνίες.

Περισσότερα...
 
ΚΑΝΟΝΕΣ ΠΑΡΑΠΟΜΠΗΣ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ

ΚΑΝΟΝΕΣ ΠΑΡΑΠΟΜΠΗΣ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ

ΤΙ ΠΙΘΑΝΑ ΙΣΧΥΕΙ ΜΕΤΑ 15/7/2018

πατήστε εδώ