ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
                                                                                                                                                                                             Κοζάνη 13/6/2019

Αγαπητές-οι Συνάδελφοι,

κατόπιν της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι 13/6/2019 στο υπουργείο Υγείας μεταξύ της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου, της συντονιστικής επιτροπής των διαγνωστικών εργαστηρίων και του Προέδρου του ΙΣΑ Γ.Πατούλη οι κινητοποιήσεις του κλάδου αναστέλλονται μέχρι τη διενέργεια των εθνικών εκλογών.

Η συσπείρωση που για πρώτη φορά επιτεύχθηκε καταδεικνύει ότι μπορούμε να συζητήσουμε και να συνταχθούμε ενωμένοι και χωρίς αντεγκλήσεις για την επίτευξη άμεσων, κοινών στόχων. Για το λόγο αυτό σας καλούμε να παραμείνετε σε εγρήγορση.

Ο ΙΣΚ καλεί τα μέλη μας να αποστείλουν ενδεχόμενες προτάσεις που θα ήθελαν να συμπεριληφθούν σε ένα κείμενο θέσεων του ΙΣΚ το οποίο θα προωθηθεί στα Δευτεροβάθμια Όργανα εκπροσώπησης των εργαστηριακών.

Παράλληλα, καλούμε τους γιατρούς του εργαστηριακού κλάδου να καταθέσουν τις εξουσιοδοτήσεις τους ώστε σε συνεργασία με τους άλλους Ιατρικούς Συλλόγους της χώρας και μετά τις επικείμενες εκλογές στον ΠΙΣ να προβούν στην υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης με τον ΕΟΠΥΥ, αίτημα που θα διεκδικηθεί δυναμικά από τη νέα ηγεσία του Υπουργείου Υγείας.

Σας ευχαριστούμε για την ανταπόκριση σας και την εμπιστοσύνη που επιδείξατε στο ΔΣ του ΙΣΚ.

Με εκτίμηση

Ο Πρόεδρος

Η Γραμματέας

Ειδικός Υπεύθυνος του Δ.Σ. για τους κλινικοεργαστηριακούς

Χ.ΤΣΕΒΕΚΙΔΗΣ

Θ.ΚΟΥΤΣΙΜΑΝΗ

Ε.ΚΑΖΑΚΟΣ