ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Κοζάνη 8/6/2019

Ο Ιατρικός Σύλλογος Κοζάνης, προσκάλεσε τα μέλη του (Κλινικοεργαστηριακούς ιατρούς, και εταιρείες που παρέχουν υπηρεσίες Π.Φ.Υ. στην Π.Ε. Κοζάνης) την Παρασκευή 7/6/2019, σε συνάντηση με θέμα ”Απεργιακή κινητοποίηση από 10/6/2019 για το claw back, τους ελλειμματικούς προϋπολογισμούς του Ε.Ο.Π.Υ.Υ,”

Αντιλαμβανόμενοι την κρισιμότητα της κατάστασης τα μέλη μας ξεπερνώντας την καχυποψία και τον ατομικισμό, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Δ.Σ. Υπήρξε εκτενής και γόνιμος διάλογος χωρίς λαϊκιστικές κορώνες και αποκλεισμούς των διαφορετικών απόψεων, που οδήγησε στη λήψη της τελικής απόφασης με ευρεία πλειοψηφία και σεβασμό της από όλους τους συμμετέχοντες.

Όσοι δεν μπόρεσαν να ανταποκριθούν, υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία και συμφωνία αυτών στην διαμορφωμένη απόφαση. Το όλο εγχείρημα επικυρώνεται με υπεύθυνες δηλώσεις (e – mail) από πλευράς των μελών μας ώστε να μην υπάρχει καχυποψία.

Η ανάπτυξη κουλτούρας συγκλίσεων και όχι επιβολής τους αποτελεί ένα από τα δομικά μελήματα αυτού του Δ.Σ.

Το τελικό αποτέλεσμα είναι ότι όλοι οι κλινικό εργαστηριακοί ιατροί και οι πάροχοι Π.Φ.Υ. (Ιατρικό Πτολεμαΐδας Ο.Ε., Affidea, Euromedica Ιπποκράτειο Πτολεμαΐδας, ”Ιπποκράτης Διαγνωστικό εργαστήριο Κοζάνης Α.Ε.) να δηλώσουν συμμετοχή στην απεργία που ξεκινά την Δευτέρα 10/6/2019.

Ζητούμε από τα υπόλοιπα μέλη του Συλλόγου μας να στηρίξουν τον αγώνα τον συναδέλφων μας και ως ελάχιστο δείγμα αλληλεγγύης να τυπώσουν και να διαθέσουν το ενημερωτικό έντυπο κοινού που επισυνάπτεται (πατήστε εδώ).

Η ενότητα, η σωστή πληροφόρηση η ενεργοποίηση και η μαζικότερη συμμετοχή αυξάνει την διαπραγματευτική ισχύ που χρειάζεται ένας αγώνας για να πετύχει.

Για τον Ι.Σ.Κοζάνης αποτελεί θεμελιώδες πρόταγμα η διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας και των λειτουργών που την υπηρετούν.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΤΣΕΒΕΚΙΔΗΣ

Η ΓΕΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΘΕΑΝΩ ΚΟΥΤΣΙΜΑΝΗ