Κοζάνη 3/2/2016

ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ

Ο Ιατρικός Σύλλογος Κοζάνης βρίσκεται σε συνεχή εγρήγορση και  επαγρύπνηση για τα οξυμένα και σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα 2 Νοσοκομεία (Κοζάνης και Πτολεμαΐδας), αν και καμία επίσημη ενημέρωση ή αίτημα δεν έχει απευθυνθεί στο Σύλλογο από τους Αρμοδίους.

Τα τελευταία επεισόδια κλεισίματος και μετά ανοίγματος τμημάτων και κλινικών που ξεκίνησαν από την 1η του Μάρτη φαντάζουν σαν κακόγουστα αστεία, τα οποία η δοκιμαζόμενη τοπική κοινωνία δεν τα έχει ανάγκη.

Από τις αρχές του 2015 επισημαίναμε τα προβλήματα που είχαν τα 2 Nοσοκομεία μας, προβλέποντας δυστυχώς σαν Κασσάνδρες, τα σημερινά αδιέξοδα.

Με λύσεις πρόχειρες χωρίς κανένα δομικό – στρατηγικό σχεδιασμό, με συνεχείς υποσχέσεις και άμεση διάψευσή τους πορευτήκαμε ως το σημερινό τέλμα.

Αναζητείτε όραμα για την Δημόσια Υγεία μέσα από βιώσιμες λύσεις, υποστηρίζοντας αληθινές μεταρρυθμίσεις μακριά από αγκυλώσεις και ιδεοληψίες, στοχεύοντας στη δημιουργία ενός συστήματος υγείας με κατοχύρωση της απρόσκοπτης και ισότιμης πρόσβασης του καθενός στις υπηρεσίες της.

Είναι ολοφάνερο ότι κάθε μεταρρύθμιση σχεδιάζεται λαμβάνοντας υπόψη κοινωνικά οικονομικά αλλά και πολιτικά κριτήρια. Το ζητούμενο όμως παραμένει αν οι όποιες  υγειονομικές μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται θα αφομοιωθούν από τις συνιστώσες του υγειονομικού – πολιτικού συστήματος και τελικά εφαρμοστούν από αυτούς που ηγούνται, χωρίς να αναζητούν άλλους για να κατηγορήσουν, απενοχοποιώντας τους εαυτούς τους.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Κοζάνης ως θεσμοθετημένο όργανο της Πολιτείας θα είναι αρωγός σε κάθε προσπάθεια για την εύρυθμη λειτουργία των Νοσοκομείων, με σεβασμό στους εργαζόμενους, θέτοντας σαν προμετωπίδα την προάσπιση  του ύψιστου κοινωνικού αγαθού της Υγείας.

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                             Ο ΓΕΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΤΣΕΒΕΚΙΔΗΣ                ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΤΣΑΡΙΔΗΣ