• Από Μαρία Τσιλιμιγκάκη  17 Ιανουαρίου 2019 | 07:48

Η εκπαίδευση ενώνει τους…πάντες σήμερα στο δημόσιο τομέα καθώς διάφοροι κλάδοι, μεταξύ αυτών και οι εργαζόμενοι στην Υγεία, είπαν “ναι” στο κάλεσμα της ΑΔΕΔΥ για 24ωρη απεργία και παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τη Βουλή στις 11:00 πμ. Γιατροί, νοσηλευτές και λοιποί εργαζόμενοι στο δημόσιο σύστημα υγείας έχουν να διαμαρτυρηθούν εξάλλου για τον προσωρινό χαρακτήρα των προσλήψεων και τα τεράστια προβλήματα -τύπου γενικής εφημερίας στο Αττικό νοσοκομείο- που αντιμετωπίζουν καθημερινά εδώ και χρόνια…

Διαβάστε παρακάτω την ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ:

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., αφού έλαβε υπόψη της τις αποφάσεις της Δ.Ο.Ε. και της Ο.Λ.Μ.Ε., αλλά και τη μαζική συμμετοχή των εκπαιδευτικών στις απεργίες της 11ης και της 14ης του Γενάρη και στα συλλαλητήρια, αποφάσισε, ομόφωνα, την κήρυξη24ωρης απεργιακής κινητοποίησης για όλο το Δημόσιο με αίτημα:

«την άμεση απόσυρση του συστήματος διορισμών στην εκπαίδευση», που η Κυβέρνηση προωθεί για ψήφιση στη Βουλή.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί όλους τους εργαζόμενους στο Δημόσιο να δώσουν το «παρών» στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 17 Ιανουαρίου 2019, ώρα 11:00 πμ, στη Βουλή.

Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                               Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΙΔΑΣ                  ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΟΥΤΣΙΟΥΜΠΕΛΗΣ

Σωματεία που δήλωσαν υποστήριξη:

ΝΤ Βοιωτίας

ΝΤ Κεφαλονιάς Ιθάκης

ΝΤ Μεσσηνίας

ΝΤ Χίου

ΟΕΝΓΕ

ΟΣΕΑΔΕ

ΠΟΕΔΗΝ

ΠΟΣΕΥΓ

Σύλλογος Εργαζομένων ΓΝ Ζακύνθου

Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ επαρχιας Λιβαδειάς

Σύλλογος Εργαζομένων Υπ. Γεωργίας Μακεδονίας Θράκης

Σωματείο Εργαζομένων Δ. Παιανίας

Διαβάστε την ανακοίνωση της ΟΕΝΓΕ:

Καλούμε τους συναδέλφους να δώσουν το απεργιακό παρών στην 24ωρη απεργία αύριο Πέμπτη 17 Ιανουαρίου.

Απαιτούμε την απόσυρση του απαράδεκτου νομοσχεδίου που οδηγεί σε απολύσεις συναδέλφων μας εκπαιδευτικών, την απαξίωση του πτυχίου και την ανακύκλωση της ανεργίας.

Δεν συμβιβαζόμαστε με τα χιλιάδες κενά στην Παιδεία, στην Υγεία, με τις προσλήψεις με το σταγονόμετρο σε βάθος τριετίας, με την αθλιότητα των ελαστικών εργασιακών σχέσεων, τη διαιώνιση της εργασιακής ομηρίας και την ανακύκλωση της ανεργίας.

Βάζουμε μπροστά τις δικές μας ανάγκες.

Διεκδικούμε κατάργηση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων, μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.

Όλοι και όλες στην απεργιακή συγκέντρωση στην Αθήνα, την Πέμπτη 17 Ιανουαρίου στα Προπύλαια στις 10.30 πμ και στις απεργιακές συγκεντρώσεις στις άλλες πόλεις.

Διαβάστε την ανακοίνωση της ΕΙΝΑΠ:

Το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ καταδικάζει με κάθε τρόπο την αστυνομική βία ενάντια σε χιλιάδες εκπαιδευτικούς που διαδήλωναν την Παρασκευή 11/01/19 στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, για το δικαίωμα στην μόνιμη και σταθερή δουλειά. Η επίθεση είχε σαν αποτέλεσμα τον τραυματισμό της Θεοδώρας Δριμάλα, μέλος του ΔΣ της ΔΟΕ, και του εκπαιδευτικού Γιάννη Δελή, βουλευτή του ΚΚΕ. Συμμετέχουμε στις κινητοποιήσεις της ΑΔΕΔΥ με στάση εργασίας σήμερα Δευτέρα 14/01/19 από 1μμ μέχρι την λήξη της βάρδιας.

Διαβάστε την ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ:

Προκήρυξη 24ωρης Απεργίας από την ΠΟΕΔΗΝ την Πέμπτη 17/1/2019 για τις στρατιές συμβασιούχων σε ομηρία

Η ΠΟΕΔΗΝ συμμετέχει στις κινητοποιήσεις της ΑΔΕΔΥ και προκηρύσσει 24ωρη Απεργία για τις 17/1/2019 με αίτημα την απόσυρση του Νομοσχεδίου για το σύστημα διορισμού στην εκπαίδευση και τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων στην Δημόσια Υγεία, Πρόνοια και ΕΚΑΒ. Και στην Εκπαίδευση όπως και με τους χιλιάδες συμβασιούχους στην Υγεία η κυβέρνηση παίζει πολιτικά παιχνίδια.
Δημιουργεί συνθήκες ομηρίας σε χιλιάδες εργαζόμενους με ελαστικές μορφές απασχόλησης για ψηφοθηρικούς λόγους. Καλλιεργεί φρούδες ελπίδες για πρόσληψη με ψεύτικες προσλήψεις που υποτίθεται ότι κάνει!!!
Η βία και η τρομοκρατία από την πρώτη φορά «αριστερή κυβέρνηση» δεν έχει όρια. Πολλές φορές οι δυνάμεις καταστολής χτύπησαν και τραυμάτισαν διαδηλωτές και σε κινητοποιήσεις της ΠΟΕΔΗΝ.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στην Υγεία, την Πρόνοια και το ΕΚΑΒ στη συγκέντρωση στις 11πμ στη Βουλή.
Αιτήματα:
• Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού
• Μονιμοποίηση όλων των εκτάκτων
• Απόσυρση του Νομοσχεδίου για το σύστημα διορισμού στην Εκπαίδευση.
Η κυβέρνηση της συναλλαγής, του συμβιβασμού και του ξεπουλήματος των πάντων θα πρέπει να λάβει άλλη μία ηχηρή απάντηση.

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                        Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ     ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

www.iatropedia.gr