• Από Μαρία Τσιλιμιγκάκη

“Ημέρα με την ημέρα, όλο και πιο πολύ δικαιωνόμαστε για την εκτίμηση μας ότι το εγχείρημα της κυβέρνησης για την Πρωτοβάθμια Περίθαλψη που είναι μνημονιακή δέσμευση και όχι «αριστερή» πολιτική, θα καταρρεύσει”.

Αυτό αναφέρουν από την ΠΟΕΔΗΝ συμπληρώνοντας ότι “η κυβέρνηση τέσσερα χρόνια που ίσχυε το μεταβατικό στάδιο εργασίας τους δεν έκανε απολύτως τίποτα για να επιλύσει το ζήτημα”.

Με την απόλυση των 600 γιατρών αναμένεται να κλείσουν τουλάχιστον 40 ΤΟΜΥ που είχαν αναρτηθεί στα Κέντρα Υγείας Αστικού Τύπου. Οι διαθέσιμοι οικογενειακοί ιατροί θα είναι ακόμη λιγότεροι.

Διαβάστε το σχόλιο της ΠΟΕΔΗΝ:

Επιτέλους θα πρέπει να σταματήσει τα επικοινωνιακά παιχνίδια η κυβέρνηση. Η Πρωτοβάθμια Περίθαλψη πληρώνεται από τις τσέπες των πολιτών και όσοι δεν έχουν χρήματα, που είναι η συντριπτική πλειονότητα των πολιτών συνωστίζονται στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών περιμένοντας πάνω από οκτώ ώρες να εξυπηρετηθούν.

Δεν είναι δυνατόν να ανεχθούμε σε μία πολιτισμένη κοινωνία οι υγειονομικές μονάδες που βρίσκονται σε δυσπρόσιτες ορεινές περιοχές να λειτουργούν χωρίς ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Η κυβέρνηση παρακολουθεί για μια ακόμα φορά ως θεατής το ξήλωμα του μνημονιακού εγχειρήματος της Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης που έσπευσαν, δια στόματος Πρωθυπουργού, να ονομάσουν εμβληματική «αριστερή» μεταρρύθμιση.

 

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                               Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ                                        ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ